Plnená paprika

Plnená paprika (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Klasické obľúbené jedlo, na ktorom sme vyrastali :-) Veľmi jednoduchý a pritom veľmi chutný obed či večera. Skvelé teplé hlavné jedlo, ktoré vás naozaj nestojí veľa námahy ;-)

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si do polovice uvaríme ryžu. Stačí na ňu cca 2 dl vody. Hotovú necháme vychladnúť.
  2. Kým ryža chladne z paprík povykrajujeme jadrovníky. To, že presne koľko paprík budete potrebovať na plnenie, to záleží aj od ich veľkosti.
  3. K vychladnutej ryži pridáme mleté mäso, vajce, mleté čierne korenie, bazalku, mletú papriku, rascu a soľ podľa potreby. Celé dobre premiešame a zmesou naplníme papriky.
  4. V hrnci si z oleja a múky spravíme klasickú zápražku. Pridáme hustý paradajkový pretlak - najlepšie pastu a chvíľku necháme spolu poškvrčať. Nakoniec zalejeme želaným množstvom vody, podľa toho, že akú hustú chcete mať šťavu :-) Ja som dala 2 litre vody.
  5. Dáme bobkové listy, čierne korenie, mletú papriku, rascu a soľ podľa chuti. Privedieme do varu a až teraz vložíme všetky papriky. Zakryjeme a necháme od bodu varu pomaly variť cca 30 minút. Po uplynutí času môžeme papriku pichnutím skontrolovať.
  6. Nakoniec ešte celé jedlo dochutíme trochou cukru, premiešame a môžme podávať ;-) Najlepšie je s chlebom, ale aj so zemiakmi, alebo dokonca aj s knedľou. Prajem dobrú chuť!
  7. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube.