Plnená paprika

Plnená paprika (fotorecept)

Autor receptu: matkozed

14
porcií
20 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvaríme si ryžu, najlepšie je použiť ryžovar.
  2. Uvaríme si zeleninový bujón.
  3. Ryžu aj vývar necháme úplne vychladnúť.
  4. Kým všetko vychladne, očistíme si papriky. Pre lepšie plnenie paprík je vhodné odrezať aj kúsok špičky, aby mal kade vychádzať pri plnení vzduch.
  5. Očistíme a rozmixujeme cibuľu.
  6. Keď je ryža a vývar studený, prichystáme si mäsovú zmes na plnenie do paprík. Spolu premiešame mleté bravčové mäso s ryžou, pridáme rozmixovanú cibuľu, 2 vajcia, čierne korenie, kurkumu, mletú červenú papriku a soľ. Všetko spolu dôkladne premiešame.
  7. Touto zmesou naplníme papriky. Z toho čo ostane vytvarujeme guľky. Mne vyšlo 18 paprík a 10 guliek.
  8. Z oleja u múky si urobíme zásmažku.
  9. Pridáme pretlak, bobkové listy, biele korenie a liter vody.
  10. Za neustáleho miešania metličkou privedieme k varu.
  11. Keď omáčka začne vrieť, vložíme do nej papriky a guľky. Necháme variť na najmenšom ohni asi hodinu.
  12. Po hodine pridáme cukor a kečup. Chvíľu povaríme. Na záver ešte zahustíme škrobom rozmiešaným vo vode.
  13. Pred podávaním nesmieme zabudnúť dať najprv hlavnému ochutnávačovi.