Pliecko s jablkami pod zemiakovou pokrývkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
60-80 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Umyté a očistené plece nakrájame na malé kocky. V hrnci opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme do nej mäso, ktoré osolíme a okoreníme. Dusíme domäkka vo vlastnej šťave spolu so škoricou. Pred dokončením prídáme na kocky nakrájané jablká.
  2. Na masle urestujeme nakrájaný pór a pridáme doň uvarené zemiaky, ktoré trochu popučíme. Chvíľu opekáme.
  3. Keď je mäso hotové, môžeme ho dať do zapekacej misky a prikryť urestovanými zemiakmi. Takto pripravený pokrm dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 °C, aby sa zapiekli zemiaky.