Placatý chlebík z tvarohu a vajec v bezlepkovej aj lepkovej verzii fotorecept
Foto: dvorka
Sem tam je dobrá zmena alebo vsuvka jedla, ktoré nahradí klasiku. Ja som dnes upiekla tvarohový "chlieb", ktorý môžu aj tí, čo nejedia Zobraziť celý popisSem tam je dobrá zmena alebo vsuvka jedla, ktoré nahradí klasiku. Ja som dnes upiekla tvarohový "chlieb", ktorý môžu aj tí, čo nejedia múku - ak použijú mandľovú alebo inú bezlepkovú múku. Do cesta sa môžu pridať semienka, alebo na kolieska nakrájané olivy čo vyskúšam na budúce.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
150 g (alebo cottage cheese) |
|
3 ks |
|
50 g strúhaný |
|
35 g (alebo mandľová, ovsená, ryžová, tapioková, iná) |
|
štipka (alebo prášok do pečiva) |
|
(nemusí byť) |
|
Postup
-
1
V pôvodnom recepte je cottage cheese, ja som zamenila za jemný tvaroh. Spolu s vajíčkami som tvaroh vymiešala metličkami do jemna.
-
2
Pridala som strúhaný syr, zamiešala, prisypala ražnú múku so štipkou sódy bikarbóny a dala som aj štipku soli (tá v pôvodnom recepte nebola) a znova metličkou premiešala. Tí, ktorí nemôžu múku s lepkom, dajú si tú svoju bezlepkovú.
- 3
Dala som si vyhriať rúru na 180 °C a medzi tým som pripravila pekáč (25 x 21 cm) s pokrčeným papierom na pečenie a cesto som do neho naliala a zarovnala. Vložila som do vyhriatej rúry.
- 4
Chlebík som piekla pri 180 °C 30 minút. Možno by sa mohlo aj 35, treba skúsiť. Po upečení som chlebík vybrala, preložila na mriežku a nechala vychladnúť. Po chvíľke je chlebík vychladený a už som aj trochu ochutnala. Má príjemnú syrovo - tvarohovú chuť. Pre mňa fajný.
- 5
Na večeru som si dala s jogurtovou nátierkou a mojimi mikrobylinkami, ktoré pestujem doma na okne namiesto zeleniny v záhradke.
- 3
Diskusia k receptu