Pizzové slimáky z kysnutého cesta
Foto: skatulka
Takéto slané dobroty má rád podľa mňa skoro každý a potešia určite každú návštevu. Navyše sú jednoduché na prípravu a dá sa ich urobiť Zobraziť celý popisTakéto slané dobroty má rád podľa mňa skoro každý a potešia určite každú návštevu. Navyše sú jednoduché na prípravu a dá sa ich urobiť naozaj veľa.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z vlažného mlieka, rozdrobeného droždia a štipky cukru si pripravíme kvások. Kvások zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto, ktoré necháme pol hodinku podkysnúť.
- 2
Omáčku si pripravíme tak, že na olivovom oleji si orestujeme na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme lúpané paradajky, dochutíme bazalkou, soľou a čiernym korením. Krátko prevaríme, aby omáčka jemne zhustla. Môžeme pomixovať alebo prepasírovať cez husté sitko.
- 3
Cesto rozdelíme na 2 časti a rozvaľkáme do obdĺžnika a potrieme pripravenou paradajkovou zmesou a posypeme strúhaným syrom.
- 4
Zrolujeme a krájame na plátky. Poukladáme na plech a necháme ešte podkysnúť.
- 5
Pečieme na 180 °C asi 20 minút.
Tiež pizzové slimáky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu