Pizzové slimáky
Pizzové slimáky

Pizzové slimáky z kysnutého cesta

skatulka - fotkaskatulka, 9. septembra 2019
Pizzové slimáky z kysnutého cesta
Foto: skatulka

Takéto slané dobroty má rád podľa mňa skoro každý a potešia určite každú návštevu. Navyše sú jednoduché na prípravu a dá sa ich urobiť Zobraziť celý popisTakéto slané dobroty má rád podľa mňa skoro každý a potešia určite každú návštevu. Navyše sú jednoduché na prípravu a dá sa ich urobiť naozaj veľa.

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1/2 bal.
2 dl
1/2 dl
troška
Paradajková omáčka:
1 konzerva
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Z vlažného mlieka, rozdrobeného droždia a štipky cukru si pripravíme kvások. Kvások zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto, ktoré necháme pol hodinku podkysnúť.

  2. 2

    Omáčku si pripravíme tak, že na olivovom oleji si orestujeme na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme lúpané paradajky, dochutíme bazalkou, soľou a čiernym korením. Krátko prevaríme, aby omáčka jemne zhustla. Môžeme pomixovať alebo prepasírovať cez husté sitko.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na 2 časti a rozvaľkáme do obdĺžnika a potrieme pripravenou paradajkovou zmesou a posypeme strúhaným syrom.

  4. 4

    Zrolujeme a krájame na plátky. Poukladáme na plech a necháme ešte podkysnúť.

    Pizzové slimáky z kysnutého cesta - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme na 180 °C asi 20 minút.

    Pizzové slimáky z kysnutého cesta - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Pěkné a chutné slané zakousnutí, povedená fota.
726vanilka
Neodporúčam, uz pri robení cesta sa mi nezdalo, že je priliš suché. Celé zle
mamec
Na 500g múky zvyknem dať 3dl tekutiny (mlieko, voda) a 2 PL oleja (alebo masti) . V tomto recepte je , podľa mňa, uvedené málo tekutiny, ale veď pri kysnutom ceste sa netreba až tak prísne držať receptu. Každá máme inú múku, treba si to prispôsobiť:)