Pizzové slimáky
Pizzové slimáky z kysnutého cesta
Autor receptu: skatulka
Takéto slané dobroty má rád podľa mňa skoro každý a
potešia určite každú návštevu.
Navyše sú jednoduché na prípravu a dá sa ich urobiť
naozaj veľa.
60 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Z vlažného mlieka, rozdrobeného droždia a štipky cukru si pripravíme kvások. Kvások zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto, ktoré necháme pol hodinku podkysnúť.
- Omáčku si pripravíme tak, že na olivovom oleji si orestujeme na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme lúpané paradajky, dochutíme bazalkou, soľou a čiernym korením. Krátko prevaríme, aby omáčka jemne zhustla. Môžeme pomixovať alebo prepasírovať cez husté sitko.
- Cesto rozdelíme na 2 časti a rozvaľkáme do obdĺžnika a potrieme pripravenou paradajkovou zmesou a posypeme strúhaným syrom.
- Zrolujeme a krájame na plátky. Poukladáme na plech a necháme ešte podkysnúť.
- Pečieme na 180 °C asi 20 minút.