Pizzové slimáky

Pizzové slimáky z kysnutého cesta

Autor receptu: skatulka

Takéto slané dobroty má rád podľa mňa skoro každý a potešia určite každú návštevu. Navyše sú jednoduché na prípravu a dá sa ich urobiť naozaj veľa.

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z vlažného mlieka, rozdrobeného droždia a štipky cukru si pripravíme kvások. Kvások zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto, ktoré necháme pol hodinku podkysnúť.
  2. Omáčku si pripravíme tak, že na olivovom oleji si orestujeme na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme lúpané paradajky, dochutíme bazalkou, soľou a čiernym korením. Krátko prevaríme, aby omáčka jemne zhustla. Môžeme pomixovať alebo prepasírovať cez husté sitko.
  3. Cesto rozdelíme na 2 časti a rozvaľkáme do obdĺžnika a potrieme pripravenou paradajkovou zmesou a posypeme strúhaným syrom.
  4. Zrolujeme a krájame na plátky. Poukladáme na plech a necháme ešte podkysnúť.
  5. Pečieme na 180 °C asi 20 minút.