Pizza

Pizza s hráškom, mrkvou, mozzarellou a bazalkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 (+ kysnutie) minút
príprava
10 minút
na 230 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku nasypeme do misy a zmiešame so soľou. Do vlažnej vody dáme cukor a nasypeme droždie, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vzísť kvások. Vykysnutý kvások nalejeme k múke a vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté na teplom mieste kysnúť asi 30 minút.
  2. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti a rozvaľkáme na 4 pizze. Mozzarellu nakrájame na plátky a rozložíme na rozvaľkané cesto. Pridáme postrúhanú mrkvu, posypeme hráškom, pokropíme olivovým olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 230 °C asi 10 minút. Okraje pizze musia zozlatnúť.
  3. Hotovú pizzu posypeme lístkami čerstvej bazalky a ihneď podávame.