| 
	        
	        
	        Pizza
	        Pizza s hráškom, mrkvou, mozzarellou a bazalkouAutor receptu: redakcia   | 
 4porcie
 | 
 20 (+ kysnutie) minútpríprava
 | 
 10 minútna 230 °C
 | 
PostupMúku nasypeme do misy a zmiešame so soľou. Do vlažnej vody dáme cukor a nasypeme droždie, prikryjeme utierkou
a na teplom mieste necháme vzísť kvások. Vykysnutý kvások nalejeme k múke a vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté na teplom mieste kysnúť asi 30 minút.Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti a rozvaľkáme na
4 pizze. Mozzarellu nakrájame na plátky a rozložíme na rozvaľkané cesto. Pridáme postrúhanú mrkvu, posypeme hráškom, pokropíme olivovým olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 230 °C asi 10 minút. Okraje pizze musia zozlatnúť.Hotovú pizzu posypeme lístkami čerstvej bazalky a ihneď podávame.
 |