Pizza
Pizza s hráškom, mrkvou, mozzarellou a bazalkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 (+ kysnutie) minút príprava |
10 minút na 230 °C |
Postup- Múku nasypeme do misy a zmiešame so soľou. Do vlažnej vody dáme cukor a nasypeme droždie, prikryjeme utierkou
a na teplom mieste necháme vzísť kvások. Vykysnutý kvások nalejeme k múke a vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté na teplom mieste kysnúť asi 30 minút.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti a rozvaľkáme na
4 pizze. Mozzarellu nakrájame na plátky a rozložíme na rozvaľkané cesto. Pridáme postrúhanú mrkvu, posypeme hráškom, pokropíme olivovým olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 230 °C asi 10 minút. Okraje pizze musia zozlatnúť.
- Hotovú pizzu posypeme lístkami čerstvej bazalky a ihneď podávame.
|