Pivovarský guláš s karlovarskou knedľou

Jozef Popelka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 12. júla 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Pivovarský guláš s karlovarskou knedľouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 min
príprava
120 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na kocky. Cesnak nasekáme najemno. Na rozpálenej masti opražíme cibuľku, pridáme cesnak. Krátko nato pridáme hovädzie mäso nakrájané na kocky a pomaly smažíme.

  2. 2

    Mäso začne púšťať vlastnú šťavu, čo trvá 15 – 20 minút. Pridáme pretlak, červenú papriku, bobkový list, podľa chuti soľ, rascu a korenie. Ak mäso začne prihárať, pridáme trochu horúceho hovädzieho vývaru alebo vody. Premiešame, krátko smažíme, podlejeme čiernym pivom a dusíme domäkka asi 2 hodiny.

  3. 3

    Nakoniec pridáme drvený majorán, podľa potreby dochutíme soľou, korením, prípadne zahustíme strúhaným zemiakom alebo bielym chlebom. Podávame s karlovarskou knedľou a čerstvým strúhaným chrenom.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist