Hovädzí guláš
Hovädzí guláš

Pivovarský guláš s karlovarskou knedľou

Jozef Popelka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 12. júla 2017
Pivovarský guláš s karlovarskou knedľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
500 g
100 g
100 g
4 - 5 strúčikov
80 g
500 ml
 (alebo voda)
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na kocky. Cesnak nasekáme najemno. Na rozpálenej masti opražíme cibuľku, pridáme cesnak. Krátko nato pridáme hovädzie mäso nakrájané na kocky a pomaly smažíme.

  2. 2

    Mäso začne púšťať vlastnú šťavu, čo trvá 15 – 20 minút. Pridáme pretlak, červenú papriku, bobkový list, podľa chuti soľ, rascu a korenie. Ak mäso začne prihárať, pridáme trochu horúceho hovädzieho vývaru alebo vody. Premiešame, krátko smažíme, podlejeme čiernym pivom a dusíme domäkka asi 2 hodiny.

  3. 3

    Nakoniec pridáme drvený majorán, podľa potreby dochutíme soľou, korením, prípadne zahustíme strúhaným zemiakom alebo bielym chlebom. Podávame s karlovarskou knedľou a čerstvým strúhaným chrenom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Hannes1 (16.7.2017 08:56)

Sakra,ty mas recept na najoriginalnejsi gulas z originalnych?no tak ho zverejni!gulasov je nespocetne vela druhov a kazdy ma svoj "original"recept a prida si do neho co chce a co mu chuti.laskavo si svoje rady co do gulasu patri a co nie strc....za klobuk.peknu nedelu prajem vsetkym normalnym varechacom
@Hannes1 (20.7.2017 12:12)

Ja som sa už za tie roky navaril gulášov, majoránku dávam až nakoniec a veru ňou nešetrím a ešte sa mi nestalo že by mi niekedy guláš od nej zhorkol... radšej si skontroluj či sa ti paprika nepripálila...
@Hannes1 , sakra, ano kmin, majoran, cierne korenie. To je povodny gulas ktory sa varil od 9 storocia. Tu modernu prisadu papriku zacali pridavat az o 900 rokov neskor. Hlavne az v 19 storoci ked Napoleon zablokoval dodavku korenin tak zacali pouzivat domacu nahradu, cervenu papriku.