Hovädzí guláš

Pivovarský guláš s karlovarskou knedľou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na kocky. Cesnak nasekáme najemno. Na rozpálenej masti opražíme cibuľku, pridáme cesnak. Krátko nato pridáme hovädzie mäso nakrájané na kocky a pomaly smažíme.
  2. Mäso začne púšťať vlastnú šťavu, čo trvá 15 – 20 minút. Pridáme pretlak, červenú papriku, bobkový list, podľa chuti soľ, rascu a korenie. Ak mäso začne prihárať, pridáme trochu horúceho hovädzieho vývaru alebo vody. Premiešame, krátko smažíme, podlejeme čiernym pivom a dusíme domäkka asi 2 hodiny.
  3. Nakoniec pridáme drvený majorán, podľa potreby dochutíme soľou, korením, prípadne zahustíme strúhaným zemiakom alebo bielym chlebom. Podávame s karlovarskou knedľou a čerstvým strúhaným chrenom.