Foto: 2010
To sa stane ked clovek zije dlho vonku a slovo gulas zoberie doslovne , ale nemastny skoro dietny prisposobeny miestnym chutiam a zimne jedlo Zobraziť celý popisTo sa stane ked clovek zije dlho vonku a slovo gulas zoberie doslovne , ale nemastny skoro dietny prisposobeny miestnym chutiam a zimne jedlo podavane cez leto len ako chutovka v malych miskach ako jeden z chodov. Takze ziadne knedle , zahustenie mukov, ani chlebom .
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
100 g |
|
1 |
|
1 nasekaná velka |
|
3 struciky |
|
1lyzica |
|
2 lyzice |
|
2 mladá |
|
300 g |
|
2 lyzice |
|
400 ml vo vlatnej šťave |
|
1 veľká farebná mäsitá |
|
2 |
|
|
|
|
|
3 lyzice |
|
1 lyzica |
|
|
Postup
-
1
Nejdem moc rozpisovat lebo budem aj tak ukamenovany ako som mohol dopucit klasicky gulas takymto sposobom.
- 2
Hovadzie maso , zadne nakrajame na mensie kocky a dame zatiahnut. Slaninku -pancetu nakrajame na drobno a na troche oleja oprazime pridame cibulu , cesnak dame oprazit na oleji pridame cervenu papriku a rychlo preprazime. Pridame k hovadziemu masu , podlejeme vodou pridame bobkovy list a nove korenie , cierne korenie na kolecka nakrajanu klobasu a shitaki hriby dame dusit do skoro makka.
- 3
Tu je hlavny rozdiel medzi klasickym gulasom ktory je husty z rozvarenej zeleniny. V nasej letnej variante sa zelenina pridava postupne aby bola stale v celku . Posledne sa pridaju cherry paradajky vo vlastnej stave a na drobno nakrajana petrzlenova vnat, Kdo chce viac stiplave ochuti si cerstvymi nakrajanymi fefronkami na drobno nakrajanymi v miske tak ako je zvykom v azii.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu