Foto: 2010
Je tu vela gulasov, slovenskych, madarskych, kotlikovych atd...ale taliani a gulasik? To znie ako riadna habadura. Ale naozaj hore na severe v Alpach robia Zobraziť celý popisJe tu vela gulasov, slovenskych, madarskych, kotlikovych atd...ale taliani a gulasik? To znie ako riadna habadura. Ale naozaj hore na severe v Alpach robia vyborne gulase. Pokusim sa pridat tento v dobrom umysle, ale gulas je velmi citliva vec a zalezi od kuchara. Aj ked som „studoval“ tento recept, tak som nasiel asi 20 variant. Takze ziaden olivovy olej ale mast a cervena paprika a "Goulash di Manzo ".
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1kg |
|
400 g nasekaná |
|
2 struciky |
|
2 hrnceky |
|
1hrncek |
|
1lyzica |
|
2lyzice |
|
1 lyzicka |
|
1?2 lyzicky |
|
2 |
|
2lyzice struhana |
|
mleté čierne korenie |
|
2 |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Mast dame rozohriat na vacsiu panvicu a pridame nakrajanu cibulu.Zlahka oprazime do sklovita pridame nakrajany cesnak, Hovadzie predne odblanime a nakrajame na kocky. Cibulu a cesnak odsunieme na bok panvice a do stredu dame nakrajane hovadzie maso a dame zatiahnut a po chvili vmieame cibulu a oprazime spolu .
- 2
Znizime plamen posypeme mletou paprikou a mletym kminom oprazime ( na papriku pozor aby nezhorkla). Pridame lyzicu octu aby nam ostala pekna farba. Pridame vino a dusime a ked sa zredukovalo na polovicu , pridame vyvar a nakrajane paradajky ( alebo talianske z konzervy drtene ),bobkovy list , majoranku a pokracujeme v duseni.
- 3
Ked je gulas skoro hotovy maso makka 5-10 minut , pridame nastruhanu citronovu koru a ochutime podla potreby sol korenie.
- 4
V modernej restauracnej verzii sa maso vyberie , stava sa rozmixuje prida sa kocka masla lyzica citronovej stavy a prevari zredukuje.My sme servirovali tzv." rustic" dedinsky na hrubo. Tradicne sa serviruje s polentou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu