Foto: 2010
Lacné predné hovädzie, pivo ktoré je už "vyfučané", starý tvrdý chleba a horčica a máte "Vlaamse Stoverij" .
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Maso nakrajame na kocky a dame zatiahnut na masle. Pridame cibulu a oprazime niekolko minut. Pridame bobkovy list a tymian. Podlejeme ciernym pivom najlepsie "vyfucanym na vrch poukladame skrajce chleba starsieho chleba natreteho horcicou.
- 2
Dame dusit , na nizkom plameni ,.... a dusime sem tam pomiesame , sem tam prilejeme. Dusime 2-3 -4?hodiny zalezi aku podosvu mate. Ochutime sol korenie, netreba davat ziadnu muku ani zahustovat , chleba sa uplne rozvari. Da sa servirovaj aj same ale pol hodinu pred koncom pridate mrkvu male cibulky , zemiaky a spravime z toho krajsie moderne jedlo s topinkami s horcicou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/taliansky-gulas/16023-recept.ht...
simplyrecipes.com/recipes/carbonnade_beef_and_beer_stew/...
Priznám sa,že aj ja som dosť zaťažený na hovädzie mäso , kupujem ho v Leluchove (PLR) u Andrzeja ale minule ma odžubal a dal mi mäso z nejakej starej kravy , že ani v kuchte nechcelo zmäknúť!!!