Písecký rez

Foto: katarinalucanova
Retro zákusok. Trojfarebný šľahačkový krém na kakaovom korpuse.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 100 g |
|
| 80 g |
|
| 20 g |
|
| 50 g |
|
| 1 ČL |
|
| 15 ml |
|
| 30 ml |
|
| Krém s jahodovým džemom: | |
| 400 ml |
|
| 2 bal. |
|
| 300 g |
|
| 9 g |
|
| 50 ml |
|
| Krém s marhuľový džemom: | |
| 400 ml |
|
| 2 bal. |
|
| 300 g |
|
| 9 g |
|
| 50 g |
|
| Šľahačkový krém: | |
| 400 ml |
|
| 2 bal. |
|
| 9 g |
|
| 50 ml |
|
Postup
-
1
Korpus: Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, vodu. Vareškou vmiešame múku, kakao, mleté orechy a prášok do pečiva. Piekla som na papieri na pečenie v ráfiku nastavenom na veľkosť 30 cm x 25 cm.
- 2
Krém s jahodovým džemom: Želatínu zalejeme vodou a necháme napučať. Vyšľaháme smotanu s cukrom, pridáme jahodový džem a nakoniec rozpustenú želatínu. Dobre premiešame a nalejeme na korpus. Dáme stuhnúť do chladu.
- 3
Krém s marhuľový džemom: Postupujeme presne tak isto ako pri kréme s jahodovým džemom. Marhuľový krém vylejeme na stuhnutý jahodový a dáme znova stuhnúť do chladu,
- 4
Šľahačkový krém: Posledný krém je len vyšľahaná smotana s cukrom a s pridanou rozpustenou želatínou. Nalejeme na vychladený marhuľový krém a znova dáme stuhnúť.
- 5
Zákusok ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Tiež Šľahačkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Ano určite ,ale použiť rafik a keď krém stuhne pokračovať ďalej.
áno úplne ako z retro cukrárne ešte si pamätám Jadranský rez myslím, že bol z orieškami nemáš prosím ťa @katarinalucanov á recept