Kardinál rezy fotorecept
Foto: olinecka
Tento snehový zákusok poteší najväčších náročných gurmánov.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto snehové: | |
8 ks |
|
180 g |
|
štipka |
|
Vaječné cesto: | |
2 ks |
|
3 ks |
|
80 g |
|
1 ČL |
|
80 g |
|
Okrem toho: | |
podľa chuti (na potretie korpusu) |
|
1 bal. |
|
300-400 ml |
|
(nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Príprava surovín na cesto snehové.
-
2
Suroviny na cesto vaječné.
-
3
Bielky, štipku soli vyšľaháme do polotuha, postupne pridáme cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Pripravíme si vrecko na zdobenie s ozdobnou špičkou a naplníme ho snehovým cestom.
-
4
Plech vyložíme papierom na pečenie zložíme na polovicu, aby sa nám cesto pri nanášani nespojilo, viď foto. Vajíčka, žĺtky, cukor vymiešame do penista, postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
-
5
Do medzier snehového cesta pomocou vrecka na zdobenie nanesieme vaječné cesto, vrch zľahka uhladime.
-
6
Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25 - 30 minút. Pripravíme si smotanu so smetafixom a vyšľaháme do tuha.
-
7
Stiahneme papier na pečenie, korpusy potrieme džemom, viď foto. Napokon rozotrieme šľahačku.
-
8
Preložíme druhým korpusom. Dáme do chladničky stuhnúť.
-
9
Pred servírovaním pofŕkame čokoládovou polevou (nemusí byť). Dobrú chuť.
Pekny vecer.
Som rada že sa recept páči, oplatí sa vyskúšať. Pozdravujem.
Nebudeš ľutovať, jemná chuť týchto rezov ktorej sa nedá, odolať.... Krásny dníček.
Ďakujem za tvoje milé komentáre, ktoré vždy čítam s úsmevom, pozdravujem prajem pekný dníček.
Papier zložíme plech je celý zakrytý, na polovicu preto, aby sa cesto nespojilo, trocha vyvýšené potom sa nám dobre rovnomerne nastrieka snehové cesto.
Ako som písala, na polovicu zložíme preto, aby sa cesto nespojilo. Keď by sa aj spojilo trocha ľahšie sa, oddelí.
Podľa rozpisu surovín sa aj zvýši. Dobre počítaš. Máš 1*. Pekný podvečer.
Pekný večer prajem všetkým varecháčkam,
Už pár rokov snorím po večeroch po vareche a čerpám nápady na varenie, pečenie ale aj zaváranie od Vás. Mnohé z Vašich receptov mám aj odskúšané.
Ak dovolíte, ja si myslím, že papier sa prehne na polovicu a v prehnutí sa urobí malá strieška,/lišta/ ktorá zabráni spojeniu snehových pásov pri pečení nespojili, trošku to vidno na obrázku k bodu č. 6. Tam sú už obe cestá upečené .