Kardinál rezy fotorecept
Tento snehový zákusok poteší najväčších náročných gurmánov.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto snehové: | |
8 ks |
|
180 g |
|
štipka |
|
Vaječné cesto: | |
2 ks |
|
3 ks |
|
80 g |
|
1 ČL |
|
80 g |
|
Okrem toho: | |
podľa chuti (na potretie korpusu) |
|
1 bal. |
|
300-400 ml |
|
(nemusí byť) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Príprava surovín na cesto snehové.
-
2
Suroviny na cesto vaječné.
-
3
Bielky, štipku soli vyšľaháme do polotuha, postupne pridáme cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Pripravíme si vrecko na zdobenie s ozdobnou špičkou a naplníme ho snehovým cestom.
-
4
Plech vyložíme papierom na pečenie zložíme na polovicu, aby sa nám cesto pri nanášani nespojilo, viď foto. Vajíčka, žĺtky, cukor vymiešame do penista, postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
-
5
Do medzier snehového cesta pomocou vrecka na zdobenie nanesieme vaječné cesto, vrch zľahka uhladime.
-
6
Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25 - 30 minút. Pripravíme si smotanu so smetafixom a vyšľaháme do tuha.
-
7
Stiahneme papier na pečenie, korpusy potrieme džemom, viď foto. Napokon rozotrieme šľahačku.
-
8
Preložíme druhým korpusom. Dáme do chladničky stuhnúť.
-
9
Pred servírovaním pofŕkame čokoládovou polevou (nemusí byť). Dobrú chuť.
Pekny vecer.