Bezlepkový Harlekýn

novalim - fotkanovalim, 29. marca 2019 16:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »
Bezlepkový HarlekýnFoto: novalim

Dnes máme pre vás jeden úžasný recept, tak rovno berte perá a píšte, alebo spravte screenshot :-).

12
porcií
30 min
príprava
35 min
na 175 °C

Suroviny

Na korpus:
7 ks
200 g
180 g (alebo mleté mandle)
1 PL (alebo PK špeciál)
2 PL
1 bal.
Na vymastenie formy:
Na parížsky krém:
500 ml
200 g
1 PL
Na bielu šľahačku:
500 ml
Na ozdobu:
 nastrúhaná
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Bielky s cukrom vyšľaháme, pridáme mandľovú múku, Promix PK, preosiate kakao, kypriaci prášok a dobre premiešame. Cesto vylejeme do maslom vymazanej tortovej formy s priemerom 24 cm a pri teplote 175 °C pečieme približne 35 minút.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme parížsku šľahačku. Za stáleho miešania necháme zovrieť 500 ml smotany s nalámanou čokoládou a kakaom. Ihneď odstavíme, necháme poriadne vychladnúť najprv pri izbovej teplote a potom aspoň hodinu v chladničke a nakoniec vyšľaháme na krém.

  3. 3

    Korpus potrieme najprv parížskou šľahačkou a na to natrieme bielu šľahačku. Posypeme postrúhanou čokoládou a dáme opäť vychladiť.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist