Bezlepkový Harlekýn
Foto: novalim
Dnes máme pre vás jeden úžasný recept, tak rovno berte perá a píšte, alebo spravte screenshot :-).
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Na korpus: | |
7 ks |
|
200 g |
|
180 g (alebo mleté mandle) |
|
1 PL (alebo PK špeciál) |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
Na vymastenie formy: | |
|
|
Na parížsky krém: | |
500 ml |
|
200 g |
|
1 PL |
|
Na bielu šľahačku: | |
500 ml |
|
Na ozdobu: | |
nastrúhaná |
|
Postup
-
1
Bielky s cukrom vyšľaháme, pridáme mandľovú múku, Promix PK, preosiate kakao, kypriaci prášok a dobre premiešame. Cesto vylejeme do maslom vymazanej tortovej formy s priemerom 24 cm a pri teplote 175 °C pečieme približne 35 minút.
- 2
Medzitým si pripravíme parížsku šľahačku. Za stáleho miešania necháme zovrieť 500 ml smotany s nalámanou čokoládou a kakaom. Ihneď odstavíme, necháme poriadne vychladnúť najprv pri izbovej teplote a potom aspoň hodinu v chladničke a nakoniec vyšľaháme na krém.
- 3
Korpus potrieme najprv parížskou šľahačkou a na to natrieme bielu šľahačku. Posypeme postrúhanou čokoládou a dáme opäť vychladiť.
Tiež šľahačkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu