Pikantné zelené fazuľky so sušenými paradajkami

martinis - fotkamartinis, 15. augusta 2014
Pikantné zelené fazuľky so sušenými paradajkami
Foto: martinis

Dobrú úrodu zelených fazuliek treba náležite zúžitkovať - a aká je lepšia úprava tejto jemnej zeleniny, ak nie parenie? Doplnil som ich pikantnou zálievkou Zobraziť celý popisDobrú úrodu zelených fazuliek treba náležite zúžitkovať - a aká je lepšia úprava tejto jemnej zeleniny, ak nie parenie? Doplnil som ich pikantnou zálievkou z oleja a harrísy, pridal som sušené paradajky, čerstvú bazalku, opečené slnečnicové semienka a štvrtinky citróna a pripravil rýchlu večeru.

2
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 misky
 štipka
 podľa chuti
2 PL (z nálevu paradajok)
 ČL
1/2 pohára (60 g, pokrájané na prúžky)
 lístky z jednej stonky (pokrájané na prúžky)
 PL
 rozštvrtený




Postup

  1. 1

    Fazuľky necháme napariť 15 minút. Medzitým zmiešame olej s harrísou a pripravíme ostatné suroviny. Slnečnicové semienka nasucho opečieme na panvici, hotové fazuľky scedíme, ochutíme soľou a korením, zmiešame so zálievkou a presypeme do misiek.

  2. 2

    Ozdobíme dielikmi citróna, posypeme sušenými paradajkami, semienkami a bazalkou. Výbornou prílohou je domáci chlieb :)

    Pikantné zelené fazuľky so sušenými paradajkami - obrázok 2

Diskusia k receptu

mijaita
Napadita kombinace, ale seminka bych opekla vic.Tedy opeču, až to budu dělat. A ja to dělat hodlam, libi se mi to. Hvezdicky dodam az to ochutnam :-)
martinis
Ďakujem vám priatelia a priateľky, naozaj ma prekvapilo takéto vysoké hodnotenie množstvo vašich komentárov, veľmi ste ma potešili! :)

@mijaita súhlasím, môže byť, nabudúce ich aj ja nechám na panvici dlhšie - a som zvedavý, ako bude chutiť ;)
@afataga v Spišskej Novej Vsi, ak budeš mať cestu okolo, zastav sa, si vítaná! :)

Ešte raz vďaka za všetky hviezdičky a komentáre a pevne verím, že vám toto jedlo bude chutiť podľa predstáv :)
havino
zelenú fazuľku mám veľmi rada, krásna foto, aj recept chutný
mijaita
@martinis teda zase pecka :-) Nejak mi pripadla sezamova seminka lepsi, opekla jsem a nakonec pridala neco černých. Bude casto, bude vždy, když přijde návštěva. Dnes to mám k obědu jako přílohu k masu ! Díky za krásný, jednoduchý recept. Pokračuj !


martinis
@mijaita Tvoje jedlo vyzerá výborne, najbližšie sa pre zmenu inšpirujem ja Tebou a vyskúšam ten sezam, tiež mám aj čierny. Krásna fotka a teším sa, že chutilo a budeš pripravovať aj naďalej; vďaka za hviezdičky :-)
martamm
Martinis, recept hodný šéfkuchára, zdravé ingrediencie, krásny na pohľad, moja škoda, že som ešte neprišla na chuť zeleným fazuľkám, zdajú sa mi také bez chuti, ale ináč 5* odo mňa :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia