Kuracie mäso
Pikantné kuracie mäso v kyslej kapuste (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Z kyslej kapusty sa pripravuje mnoho tradičných jedál. Čo tak uvariť niečo trocha netradičné?
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na menšie kocky a na oleji orestujeme.
- Pridáme mletú papriku, zázvor, cukor a soľ a premiešame.
- Potom vložíme kyslú kapustu aj s nálevom. Premiešame, podlejeme 1 dl vody a dusíme asi 15 minút. Potom odkryjeme a podusíme ešte 5 minút, aby sme zredukovali šťavu na potrebné množstvo.
- Na prílohu orestujeme na oleji za stáleho miešania ryžu, asi 2-3 minúty. Potom zalejeme vodou, vložíme ošúpanú cibuľu, do ktorej sme napichali klinčeky, osolíme a zakryté pomaly dusíme domäkka.
- Kapustu s mäsom podávame s ryžou.
- Poznámka k vareniu ryže: Pokiaľ pri dusení ryže neodhadneme správne množstvo vody a ryža je ešte tvrdá a vody v kastróle už niet, dolievame vždy horúcu vodu a to tým spôsobom, že do ryže urobíme vareškou niekoľko otvorov a tak podlejeme ďalšou horúcou vodou. Nikdy ryžu nemiešame počas dusenia.