Kuracie mäso

Pikantné kuracie mäso v kyslej kapuste (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Z kyslej kapusty sa pripravuje mnoho tradičných jedál. Čo tak uvariť niečo trocha netradičné?

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na menšie kocky a na oleji orestujeme.
  2. Pridáme mletú papriku, zázvor, cukor a soľ a premiešame.
  3. Potom vložíme kyslú kapustu aj s nálevom. Premiešame, podlejeme 1 dl vody a dusíme asi 15 minút. Potom odkryjeme a podusíme ešte 5 minút, aby sme zredukovali šťavu na potrebné množstvo.
  4. Na prílohu orestujeme na oleji za stáleho miešania ryžu, asi 2-3 minúty. Potom zalejeme vodou, vložíme ošúpanú cibuľu, do ktorej sme napichali klinčeky, osolíme a zakryté pomaly dusíme domäkka.
  5. Kapustu s mäsom podávame s ryžou.
  6. Poznámka k vareniu ryže: Pokiaľ pri dusení ryže neodhadneme správne množstvo vody a ryža je ešte tvrdá a vody v kastróle už niet, dolievame vždy horúcu vodu a to tým spôsobom, že do ryže urobíme vareškou niekoľko otvorov a tak podlejeme ďalšou horúcou vodou. Nikdy ryžu nemiešame počas dusenia.