Vaječná omeleta
Pikantná talianska frittata s mozzarellou
Autor receptu: ellie17
Ľahká, šťavnatá a moderná frittata* s chilli, karamelizovanou cibuľou, cesnakom, talianskym nádychom vďaka mozzarelle a
sviežosti petržlenovej vňate. Pripravená rýchlo, ideálna na obed, večeru alebo olovrant.
|
2 porcie |
10 minút príprava |
10-12 minút na 180-200 °C |
Postup
- Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Cesnak tiež nasekáme.
Čili papričku zbavíme semien (ak chceme menej pikantné) a nakrájame na drobné kúsky.
- Na panvici (ideálne 20–22 cm, vhodná aj do rúry) rozohrejeme olivový olej.
Orestujeme cibuľu dozlatista, potom pridáme cesnak a čili a necháme krátko rozvoňať.
- V miske rozšľaháme vajcia so soľou, korením a primiešame petržlenovú vňať.
Zalejeme tým zmes na panvici a na miernom ohni necháme mierne stuhnúť.
Vrch posypeme strúhanou mozzarellou.
- Vložíme na 5 minút do rúry pod gril (180–200 °C), aby sa syr roztopil a povrch zapiekol.
- Podávame teplé alebo vlažné, nakrájané na trojuholníky.