Vaječná omeleta

Pikantná talianska frittata s mozzarellou

Autor receptu: ellie17

Ľahká, šťavnatá a moderná frittata* s chilli, karamelizovanou cibuľou, cesnakom, talianskym nádychom vďaka mozzarelle a sviežosti petržlenovej vňate. Pripravená rýchlo, ideálna na obed, večeru alebo olovrant.

2
porcie
10 minút
príprava
10-12 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Cesnak tiež nasekáme. Čili papričku zbavíme semien (ak chceme menej pikantné) a nakrájame na drobné kúsky.
  2. Na panvici (ideálne 20–22 cm, vhodná aj do rúry) rozohrejeme olivový olej. Orestujeme cibuľu dozlatista, potom pridáme cesnak a čili a necháme krátko rozvoňať.
  3. V miske rozšľaháme vajcia so soľou, korením a primiešame petržlenovú vňať. Zalejeme tým zmes na panvici a na miernom ohni necháme mierne stuhnúť. Vrch posypeme strúhanou mozzarellou.
  4. Vložíme na 5 minút do rúry pod gril (180–200 °C), aby sa syr roztopil a povrch zapiekol.
  5. Podávame teplé alebo vlažné, nakrájané na trojuholníky.