Pho
Pho - vegetariánska verzia
Autor receptu: mackaa
Vegetariánska verzia tradičnej vietnamskej polievky Pho, ktorá mne osobne chutí najviac. Pre inšpiráciu pridávam recept.
Postup
- Najprv si pripravíme všetky suroviny a nadrobno nakrájame šalotky, cesnak, kúsok koreňa zázvoru, jarné cibuľky a bylinky.
- Na rozpálenom oleji krátko speníme šalotku s cesnakom a následne ich zalejeme zeleninovým vývarom, bude stačiť tak cca 1 liter. Šupneme do hrnca zvyšné ingrediencie a necháme asi hodinu variť na slabom plameni. Škoricu potom samozrejme vyberieme...
- Medzitým si ryžové rezance uvaríme vo vode, tofu nakrájame na kocky a opečieme do zlatista.
- Keď máme všetko hotové, servírujeme do misiek. Začneme rezancami, ktoré prelejeme vývarom, na vrch naukladáme tofu a zvyšok dekorujeme podľa svojej fantázie. Určite nezabudnite na kúsky limetky, bylinky, jarnú cibuľku a chilli papričky. Dobrú chuť!