Pestré fašírky
Autor receptu: rybarkuchar
Trochu zdravej výživy nezaškodí. Dostal som darom fialové zemiaky, keďže majú vraj viac škrobu - skúsil som fašírky.
4 porcie |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Na hrubom strúhadle nastrúhame rokfort a pridáme vajce
- Očistíme cuketu a zemiaky – niekto preferuje ponechať na nich kožu – ja som ich ošúpal.
- Rovnako ako rokfort - postrúhame zemiaky a cuketu.
- Pridáme koreniny, všetko zmiešame. Zahusťujeme strúhankou až vznikne tvarovateľná hmota.
- Vytvarujeme tenšie fašírky – 1 až 1,5 cm hrubé.
- Vysmažíme do zlatista.
- Zvolil som uhorkovo, cibuľovo cviklový šalát.
- Postrúhanú cviklu a chvíľu podusíme na olivovom oleji, postrúhame uhorku ( vybral som jadrá), cibuľu, pridáme vychladnutú cviklu, zalejeme nálevom.
- Ani neviem prečo som prihodil na tanier dva kopčeky ryže, nemusia tam byť. Nakoniec som ich aj tak nezjedol. Zemiaky urobia svoje.