Pestré fašírky

Autor receptu: rybarkuchar

Trochu zdravej výživy nezaškodí. Dostal som darom fialové zemiaky, keďže majú vraj viac škrobu - skúsil som fašírky.

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na hrubom strúhadle nastrúhame rokfort a pridáme vajce
  2. Očistíme cuketu a zemiaky – niekto preferuje ponechať na nich kožu – ja som ich ošúpal.
  3. Rovnako ako rokfort - postrúhame zemiaky a cuketu.
  4. Pridáme koreniny, všetko zmiešame. Zahusťujeme strúhankou až vznikne tvarovateľná hmota.
  5. Vytvarujeme tenšie fašírky – 1 až 1,5 cm hrubé.
  6. Vysmažíme do zlatista.
  7. Zvolil som uhorkovo, cibuľovo cviklový šalát.
  8. Postrúhanú cviklu a chvíľu podusíme na olivovom oleji, postrúhame uhorku ( vybral som jadrá), cibuľu, pridáme vychladnutú cviklu, zalejeme nálevom.
  9. Ani neviem prečo som prihodil na tanier dva kopčeky ryže, nemusia tam byť. Nakoniec som ich aj tak nezjedol. Zemiaky urobia svoje.