Cestoviny s mäsovou omáčkou
Penne po taliansky
Autor receptu: podajmicesto
Veľmi chutné cestoviny, troška náročnejšia príprava, ale stojí to za to.
2 porcie |
15 minút príprava |
85 minút tepelná úprava |
Postup
- Penne uvaríme v osolenej vode al dente.
- Cibuľu si nakrájame najemno, orestujeme do sklovita. Mrkvu nakrájame na čo najjemnejšie kúsky, pridáme, krátko opečieme. Pridáme vegetu (používam namiesto soli).
- Pridáme mleté hovädzie mäso, premiešame, pridáme nové korenie, bobkový list, mletú papriku. Premiešame. Podľa potreby podlievame vývarom a varíme na pomalom plameni domäkka.
- Po zhruba hodine pridáme paradajkový pretlak, biele víno, kečup, povaríme ešte 15 - 20 minút.
- Vypneme sporák a do omáčky pridáme prelisované 4 strúčiky cesnaku. Odstránime bobkový list. Na tanier naservírujeme penne a pridáme omáčku. Dobrú chuť!