Zubáč má veľmi kvalitné mäso, preto na jeho prípravu použijeme iba prvotriedne suroviny. Neznížte sa kôli lenivosti k rôznym zvetraným koreniacim zmesiam. Nedávno som Zobraziť celý popisZubáč má veľmi kvalitné mäso, preto na jeho prípravu použijeme iba prvotriedne suroviny. Neznížte sa kôli lenivosti k rôznym zvetraným koreniacim zmesiam. Nedávno som počul jedného šéfkuchára v paláci ako tieto veci nazýva "civilizačným ochorením", a v slovenskej gastronómii neveští nič dobré ak sú týmto ochorením postihnutý aj "šéfkuchári"
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Rybu dôkladne osušte. Jemne osoľte, pridajte šťavu z pomaranča, olivový olej, nahrubo popučené korenie, zopár koliesok cibuľky a kôpor. Filety dôkladne ponatierame zmesou a necháme odpočívať kým si pripravíme zeleninu.
-
2
Baklažán a cukinu nakrájame na asi centimetrové kolieska, cibuľku na kolieska, rajčiny na štvrťky, bazalku ručne natrháme na kúsky. Všetko jemne osolíme a koreníme práve namletým čiernym korením. Hojne polejeme olejom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C a 35-40 minút.
-
3
Keď ubehlo 25 minút, pridáme do rúry na samostatnom podnose filety (tekutinou z marinovania môžeme poliať zeleninu. Rybu spolu so zeleninou dopečieme (rybu pečieme 10-15 minút v závislosti od veľkosti)
- 4
Pre deti ktorým "nevonia" tvar ryby spravíme takúto verziu. 1 filet najemno nasekáme nožom jemne solíme a koreníme a s pridaním rozpučených vločiek vytvarujeme guľky ktoré obalíme v nahrubo nasekaných vločkách. Pečieme spolu s ostatnou rybou a zeleninou
- 4
@eraserhead chcem sa opýtať, či má zubáč filet kosti?...a či má kosti aj sumec-filet?...tvoj recept sa mi veľmi páči, chcem aj takto pripraviť :-)