Pečený ružičkový kel so šunkou a jadrovníkmi fotorecept

sracz - fotkasracz, 15. augusta 2014
Pečený ružičkový kel so šunkou a jadrovníkmi (fotorecept)
Foto: sracz

Do efektívneho využitia jadrovníkov („srdiečok“ z použitých paprík) s vynikajúcim gastronomickým výsledkom, Vám asi musím dodať viac odvahy. Počas mojej „technickej prestávky“ som s Zobraziť celý popisDo efektívneho využitia jadrovníkov („srdiečok“ z použitých paprík) s vynikajúcim gastronomickým výsledkom, Vám asi musím dodať viac odvahy. Počas mojej „technickej prestávky“ som s nimi pripravil pár nových rcp, tak Vám ich postupne predstavím. Pre „pravoverných mäsožrútov aj pre ortodoxných vegetariánov“! Jeden chutnejší druhého! … a ak ich už nevyužijem pre konkrétny rcp, tak ich pokrájané pridám do leča, alebo do guľáša, či perkeltu (samozrejme bez jadierok). Vrelo odporúčam vyskúšať aj Vám!

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 210 °C

Suroviny

3 PL
4 PL
1 ks
8 - 10 ks
6 - 7 ks
1 ks
1 - 2 strúčiky
100 - 120 g (plátky)
2 - 3 PL (strúhaný)
podľa chuti




Postup

  1. 1

    z jadrovníkov som pod tečúcou studenou vodou odstránil jadierka,

    Pečený ružičkový kel so šunkou a jadrovníkmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    zo šunky som nakrájal asi 3÷4 mm hrubé plátky (tak 4÷5 ks na porciu);

    Pečený ružičkový kel so šunkou a jadrovníkmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    stredne veľkú bielu cibuľu som pokrájal na tenké „mesiačiky“ a pretože som mal som aj zvyšok červenej, tak som ho pridal do zostavy.

    Pečený ružičkový kel so šunkou a jadrovníkmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na panvici som rozohrial po 2 PL rastlinného oleja a čerstvého masla a v „láske sesterskej“ som ich nechal krátko porestovať,

    Pečený ružičkový kel so šunkou a jadrovníkmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    než sa cibuľa „napila“, pokrájal som jaderníky na plátky a keďže ich tentoraz bolo pomenej, pridal som k ním aj jednu zelenú papriku pokrájanú na „C_éčka“.

    Pečený ružičkový kel so šunkou a jadrovníkmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    v elektrickej rúre sa medzitým pri 210 °C (425 °F) piekli ¼ a ½ ručičkového kelu, tak som ich v „polčase“ poobracal, „ozdobil“ hoblinkami z PL masla a

    Pečený ružičkový kel so šunkou a jadrovníkmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    vrátil na ďalších 7÷8´ do rúry!

    Pečený ružičkový kel so šunkou a jadrovníkmi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    cibuľkový základ je „redy“.

    Pečený ružičkový kel so šunkou a jadrovníkmi (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pridal som pokrájané jadrovníky, osolil, „oMČK_oval“,

    Pečený ružičkový kel so šunkou a jadrovníkmi (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    nadstavil pokrájanou zelenou paprikou, pretlačenými strúčikmi cesnaku a PL masla; premiešal, nechal zo pár minút „zosnúbiť šmaky“, než zmäkla i paprika.

    Pečený ružičkový kel so šunkou a jadrovníkmi (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    aj plátky šunky so dočkali svojeho „antré“ a tak po vložení do „srdiečkovo_jaderníkového“ základu, po jednom otočení, je hotovo!!!

    Pečený ružičkový kel so šunkou a jadrovníkmi (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    servíroval som na plytkých tanieroch, ½ základu pre moju sladšiu ½

    Pečený ružičkový kel so šunkou a jadrovníkmi (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    priložil som „teplé“ plátky údenej šunky,

    Pečený ružičkový kel so šunkou a jadrovníkmi (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    ¼_ky opečených ružičiek kelu, porciu ozdobil postrúhaným údeným oštiepkom z Liptova, výsostnými znakmi z čerstvej papriky (3x C = Ctená Ctnostná Constance a korunka) a podával s ½ krajcom chleba.

    Pečený ružičkový kel so šunkou a jadrovníkmi (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    na stole to vyzeralo takto! Poznámka: pripravené sú ešte „Variant jadrovníkov s opečenou slaninou“ , „Jadrovníky čerstvých paprík s cesnakom“ , „Jadrovníky pre Lásku zamilovanú aj do slaniny“ a „Tenká vajíčková omeleta s jadrovníkovou plnkou“! Budem naozaj rád, ak Vám bude chutiť a ešte radšej, keď niektorá (ý) z Vás vymyslí ďalšiu možnosť pre použitie paprikových jadrovníkov_srdiečok!

    Pečený ružičkový kel so šunkou a jadrovníkmi (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

jozka2
To je zname,ze ty si propagator pap.jadrovnikov.Priznam sa,ze som ich nikdy nepouzivala az do casu,ked som citala tvoje leco aj s pap.jadrovnikmi,su jemne a chutne a urcite aj toto jedlo musi byt chutne a lahko stravitelne.5*
izabella929
@sracz...op äť jeden z tvojich krásnych a veľmi zaujímavých receptov...) šikovnosť ti nechýba a obdivujem ťa.-)jednoduché, krásne farebné a chutné jedlo.....
askadaniela
Pripájam sa k Jožke, tiež ich už používam všade tam, kde krájam papriku :-)

sracz
Ďakujem veľmi pekne za Vaše "komentíky" a teším sa na Vaše varianty!