Pečený chrbát na teplých šalátoch

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme, osušíme a dáme na 20 minút napariť. Z olivového oleja, horčicového chrenu, cesnaku, majoránu a rasce pripravíme marinádu, ktorou mäso ponatierame. Osolíme a okoreníme ho. Potom ho vložíme do rúry na 150 °C a pečieme domäkka. Štyri kotlety obalíme a vypražíme zvlášť.
  2. Kapustový šalát: Slaninu a cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme ich. Všetko aj s kapustou a rascou premiešame. Ocot rozmiešame v polovici vody so soľou a korením. Prevaríme a nálevom prelejeme kapustu. Necháme odstáť.
  3. Zemiakový šalát: Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame na plátky. Rozmiešame horčicu a olej a zmes vmiešame do zemiakov. Jemne nakrájanú cibuľu vo vývare povaríme a dochutíme octom a korením. Marinádou prelejeme zemiaky, premiešame a necháme ich nasať nálev.