Pečený bôčik

Pečený bravčový bôčik s kôprovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Ešte aj teraz v záhradke sa nájde čerstvý kôpor a tak vynikajúco chutí s pečeným bôčikom.

25 minút
príprava
50-60 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme osušíme.
  2. Spodnú časť mäsa narežeme a vložíme strúčiky cesnaku, osolíme, okoreníme a posypeme korením na pečené mäso. Mäso obrátime a zvrchu tiež trocha pozarezavame. Tiež posypeme soľou, korením na pečenie a čiernym korením.
  3. Pekáč trocha vymastíme olejom , vložíme mäso na vrch pridáme rozmarín. Dáme do vyhriatej rúry na 190 °C, pečieme 50-60 minút. Počas pečenia podlievame výpekom.
  4. Urobíme si omáčku: Olej nalejeme do misy, pridáme čierne korenie, múku a nakoniec nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme a múku opražíme dozlatista, zalejeme vodou, osolíme, prilejeme mlieko a varíme. Kôpor opláchneme pod tečúcou vodou, nasekáme a pridáme do omáčky. Povaríme 5-8 minút. Dochutíme soľou, cukrom a octom alebo citrónovou šťavou .Ja som si v pekáči upiekla plnku a podlievala som výpekom. Podávame s knedľou alebo zemiakmi. Ešte koláč, tiramisu rezy.