Pečený bôčik s tvarohovou knedľou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Bôčik necháme v celku, nasolíme a nakoreníme a votrieme cesnak. Na plech dáme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu. Na 10 minút dáme do rozohriatej rúry na 200 0C a potom znížime teplotu na 80 0C a pečieme až sedem hodín.
  2. Na roztopený tuk vložíme nadrobno pokrájanú cibuľu, cukor a pokrájanú kapustu. Osolíme, posypeme rascou a polejeme lyžicou octu. Pomiešame, prikryjeme a pomaly dusíme asi pol hodiny. Zásadne nepodlievame. Aby sa kapusta nepripálila, častejšie pomiešame a dusíme pomaly na miernom ohni. Dusená kapusta má byť krehká, bez šťavy, sladkokyslá, s príchuťou cibule a rasce.
  3. Tvarohová knedľa: Rožky nakrájame a zmiešame s vajcami, tvarohom, krupicou a dochutíme. Namiesto tvarohu môžeme použiť ricottu. Pomocou fólie vytvarujeme knedle a varíme asi 25 minút.