Pečený bôčik s kyslou kapustou a zemiakmi

martina1990 - fotkamartina1990, 3. septembra 2015

Celá naša rodina toto jedlo miluje :)

30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
2 kg
2 ks
 čerstvo mleté




Postup

  1. 1

    Bravčový bôčik si umyjeme, z každej strany ho osolíme, opepríme, vložíme ho do pekáča, pridáme olej, vegetu, nakrájanú cibuľu, 3 až 4 strúčiky cesnaku. Podlejeme to vývarom, zakryjeme alobalom a vložíme do rúry aspoň na 60 minút na 180 stupňov.

  2. 2

    Zemiaky si uvaríme v osolenej vode, uvarené ich scedíme, pridáme maslo a popučíme.

  3. 3

    Ak je kyslá kapusta až príliš kyslá, premyjeme ju v studenej vode. Na oleji si opražíme cibuľu, pridáme kapustu, mletú č. papriku, bobkový list, mleté č. korenie a podlejeme vodou. Zakrytú ju varíme pokým nezmäkne. Dobrú chuť :)

  4. 4

    Alobal

Diskusia k receptu

slavkabis
ja mám rada tiež túto kombináciu, ale ja bôčik pečiem na 100-vke aspoň hodinku a pol - dve hodiny a potom je úžasný. potom pridám teplotu aby bol trochu spečený či ako to napísať :)
evanaaa
Dobrý recept, aj ja som vytiahla bôčik z mrazničky....Ale mäso, hocijaké zásadne pečiem na masti. A ochutenú masť aj využijem - na chlieb, apod.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia