Pečený bôčik s kyslou kapustou a zemiakmi
Autor receptu: martina1990
Celá naša rodina toto jedlo miluje :)
30 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Bravčový bôčik si umyjeme, z každej strany ho osolíme, opepríme, vložíme ho do pekáča, pridáme olej, vegetu, nakrájanú cibuľu, 3 až 4 strúčiky cesnaku. Podlejeme to vývarom, zakryjeme alobalom a vložíme do rúry aspoň na 60 minút na 180 stupňov.
- Zemiaky si uvaríme v osolenej vode, uvarené ich scedíme, pridáme maslo a popučíme.
- Ak je kyslá kapusta až príliš kyslá, premyjeme ju v studenej vode. Na oleji si opražíme cibuľu, pridáme kapustu, mletú č. papriku, bobkový list, mleté č. korenie a podlejeme vodou. Zakrytú ju varíme pokým nezmäkne. Dobrú chuť :)
- Alobal