Pečený bôčik s kyslou kapustou a zemiakmi

Autor receptu: martina1990

Celá naša rodina toto jedlo miluje :)

30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bravčový bôčik si umyjeme, z každej strany ho osolíme, opepríme, vložíme ho do pekáča, pridáme olej, vegetu, nakrájanú cibuľu, 3 až 4 strúčiky cesnaku. Podlejeme to vývarom, zakryjeme alobalom a vložíme do rúry aspoň na 60 minút na 180 stupňov.
  2. Zemiaky si uvaríme v osolenej vode, uvarené ich scedíme, pridáme maslo a popučíme.
  3. Ak je kyslá kapusta až príliš kyslá, premyjeme ju v studenej vode. Na oleji si opražíme cibuľu, pridáme kapustu, mletú č. papriku, bobkový list, mleté č. korenie a podlejeme vodou. Zakrytú ju varíme pokým nezmäkne. Dobrú chuť :)
  4. Alobal