Pečené rebrá

Pečené rebrá z diviaka

Autor receptu: eruska25

Výborný obed, mäsko je šťavnaté, trochu mastné, ale práve tuk je nositeľom chuti.

6
porcií
30 minút
príprava
150 minút
na 180 °C

Postup

  1. Večer rebierka nasolíme, potrieme rozotretým cesnakom a odložíme na noc do chladničky.
  2. Ráno vyškvaríme nakrájanú slaninu, opražíme na nej nakrájanú cibuľu a polovicu zmesi dáme na dno pekáča. Na to uložíme rebierka, zalejeme horúcou vodou, v ktorej sme rozmiešali koreniny podľa rozpisu, prikryjeme a pečieme pri 180 °C 1 hodinu.
  3. Potom mäso obrátime, pekáč prikryjeme a pečieme ešte asi 1 hodinu. Potom odkryjeme a dopečieme.
  4. Ako prílohu sme mali varené zemiaky a zelenú fazuľku s cesnakom.