Pečené rebrá
Pečené rebrá z diviaka
Autor receptu: eruska25
Výborný obed, mäsko je šťavnaté, trochu mastné, ale práve tuk je nositeľom chuti.
6 porcií |
30 minút príprava |
150 minút na 180 °C |
Postup
- Večer rebierka nasolíme, potrieme rozotretým cesnakom a odložíme na noc do chladničky.
- Ráno vyškvaríme nakrájanú slaninu, opražíme na nej nakrájanú cibuľu a polovicu zmesi dáme na dno pekáča. Na to uložíme rebierka, zalejeme horúcou vodou, v ktorej sme rozmiešali koreniny podľa rozpisu, prikryjeme a pečieme pri 180 °C 1 hodinu.
- Potom mäso obrátime, pekáč prikryjeme a pečieme ešte asi 1 hodinu. Potom odkryjeme a dopečieme.
- Ako prílohu sme mali varené zemiaky a zelenú fazuľku s cesnakom.