Pečené ovocné taštičky s čokoládovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.

6
porcií

Suroviny

Postup

  1. V miske vyšľaháme cukor s vajcom. Do veľkej misy dáme tvaroh, múku, maslo a soľ, pridáme vyšľahané vajce, vypracujeme hladké pružné cesto a necháme ho minimálne 6 hodín odpočívať. Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenký plát (hrúbka asi 1 mm) a povykrajujeme z neho štvorčeky s rozmermi 5 x 5 cm.
  2. Do stredu štvorčekov poukladáme ovocie, cesto preložíme do trojuholníka a konce dobre popritláčame. Trojuholníčky preložíme na plech a pečieme 10 minút v rúre rozohriatej na 180°C. Upečené taštičky posypeme práškovým cukrom.
  3. Čokoládová omáčka: V hrnčeku na miernom ohni rozpustíme cukor s brandy a pridáme mlieko. V druhom hrnci rozpustíme čokoládu s maslom, prilejeme ochutené mlieko, dôkladne rozmiešame, pridáme glukózu, smotanu a necháme prejsť varom. Ovocné taštičky podávame s teplou alebo studenou čokoládovou omáčkou. Cesto alebo aj celé surové taštičky môžeme odložiť do mrazničky a použiť neskôr.