Morčacie stehno

Pečené morčacie stehno s hríbovým ragú

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
12 minút
na 185 °C

Suroviny

Postup

  1. Ošúpané zemiaky uvaríme a rozmixujeme na pyré s olivovým olejom. Ochutíme soľou, korením.
  2. Ak je stehno bez kosti, vyklepeme ho. Ochutíme soľou, korením, bylinkami, zatiahneme na panvici a potom upečieme v rúre zohriatej na 185 °C asi 12 minút.
  3. V kastróliku na troche oleja opražíme pancettu, pridáme šalotku s cesnakom, speníme. Ďalej pridáme hríby (dubáky predvarené, ak boli sušené) a opražíme, podlejeme vínom, necháme zredukovať a zalejeme smotanou. Ochutíme soľou, korením. Necháme prevrieť.