Morčacie stehno
Pečené morčacie stehno s hríbovým ragú
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
12 minút na 185 °C |
Postup- Ošúpané zemiaky uvaríme a rozmixujeme
na pyré s olivovým
olejom. Ochutíme soľou, korením.
- Ak je stehno bez kosti, vyklepeme ho. Ochutíme soľou, korením,
bylinkami, zatiahneme na panvici
a potom upečieme v rúre zohriatej
na 185 °C asi 12 minút.
- V kastróliku na troche oleja opražíme pancettu, pridáme šalotku s cesnakom, speníme. Ďalej pridáme hríby (dubáky predvarené,
ak boli sušené) a opražíme, podlejeme
vínom, necháme zredukovať
a zalejeme smotanou. Ochutíme soľou, korením. Necháme prevrieť.
|