Kuracie prsia so syrom

Pečené kuracie prsia so zeleninou

Autor receptu: podravka

Upečte kura spolu s paradajkami a syrom ricotta a vychutnajte si ich znamenitú chuť na opečenej chlebovej placke.

4
porcie
35 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Na rozohriatu panvicu nalejeme jednu polievkovú lyžicu olivového oleja a opečieme kuracie filety, kým nemajú zlatohnedú farbu.
  2. Osmažené filety odložíme nabok a do panvice pridáme zvyšok oleja, najemno nasekanú cibuľu a kapiu. Restujeme po dobu 2 minút alebo kým zelenina nezmäkne, potom pridáme nasekaný cesnak a na kocky nakrájaný baklažán.
  3. Necháme restovať ešte približne 1 minútu, pridáme krájané paradajky, korenie a lyžicu Podravky ochucovadla a povaríme ďalšie 2 minúty.
  4. Zeleninovú zmes prelejeme do zapekacej misy (20x20 cm). Navrch poukladáme opečené kuracie filety a jemne vtlačíme do zmesi.
  5. Posypeme syrom ricotta a pečieme 15 minút v rúre vyhriatej na 200°C. Podávame teplé na hrianke alebo opečenej chlebovej placke.