Kuracie prsia so syrom
Pečené kuracie prsia so zeleninou
Autor receptu: podravka
Upečte kura spolu s paradajkami a syrom ricotta a vychutnajte si ich znamenitú chuť na opečenej chlebovej placke.
4 porcie |
35 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Na rozohriatu panvicu nalejeme jednu polievkovú lyžicu olivového oleja a opečieme kuracie filety, kým nemajú zlatohnedú farbu.
- Osmažené filety odložíme nabok a do panvice pridáme zvyšok oleja, najemno nasekanú cibuľu a kapiu. Restujeme po dobu 2 minút alebo kým zelenina nezmäkne, potom pridáme nasekaný cesnak a na kocky nakrájaný baklažán.
- Necháme restovať ešte približne 1 minútu, pridáme krájané paradajky, korenie a lyžicu Podravky ochucovadla a povaríme ďalšie 2 minúty.
- Zeleninovú zmes prelejeme do zapekacej misy (20x20 cm). Navrch poukladáme opečené kuracie filety a jemne vtlačíme do zmesi.
- Posypeme syrom ricotta a pečieme 15 minút v rúre vyhriatej na 200°C. Podávame teplé na hrianke alebo opečenej chlebovej placke.