Kuracie prsia

Pečené kuracie prsia plnené bryndzou

Autor receptu: redakcia

Prihoďte do pekáča ku kuraťu aj zeleninu, výsledok vás očarí.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Pripravíme si plnku. V miske zmiešame bryndzu, nadrobno nakrájanú sušenú šunku, nadrobno nakrájanú vňať z cibuľky, pretlačené strúčiky cesnaku, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením a červenou paprikou.
  2. Kuracie mäso očistíme od šliach, nakrájame na väčšie plátky. Každý plátok naklepeme, osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Naplníme bryndzovou plnkou a plátky uzavrieme drevenými špáradlami.
  3. Rúru predhrejeme na 200 °C. Na sporáku rozohrejeme panvicu, pridáme olivový olej a naplnené kuracie prsia oprážame z každej strany dozlatista niekoľko minút.
  4. Opražené mäsu ukladáme do pekáča, pridáme cherry paradajky, nakrájanú papriku, polejeme olivovým olejom a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Dáme zapiecť do rúry asi na 30 minút dozlatista.