Pečená plnená cuketa

Pečené cukety plnené quinoa rizotom

Autor receptu: blissofplants

2-3
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Začneme varením quinoy. Quinou zalejeme vodou alebo zeleninovým vývarom a pod pokrievkou uvaríme domäkka. Medzitým si zohrejeme rúru na 190 °C. Umyté cukety pozdĺžne prekrojíme a vnútro vydlabeme.
  2. Na olivovom oleji orestujeme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak, papriku, zeler. Pridáme šampiňóny, paradajky, vydlabané vnútro cukety, ochutíme, zalejeme trochou vody a spolu podusíme domäkka. Vmiešame uvarenú quinou.
  3. Cukety poukladáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a osolíme. Pečieme 5 minút z oboch strán.
  4. Cukety naplníme quinoovým rizotom a ešte zhruba 10 dopečieme. Posypeme čerstvou bazalkou, jarnou cibuľkou a hroznom.