Pečené BBQ bravčové rebierka so zemiakom v popole
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 15. júna 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
Suroviny
| 2,5 kg krátke (short ribs) |  | 
| 10 g |  | 
| 25 g |  | 
| 1 a 1/2 hlavičky |  | 
|  | |
| 750 g (hotová) |  | 
| Zemiaky v popole: | |
| 1 kg |  | 
| 100 ml |  | 
| 5 g |  | 
| 1 bal. (z obchodov pre zvieratá) |  | 
| Dresing: | |
| 500 g |  | 
| 25 g |  | 
|  | |
|  | |
| 50 g |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Bravčové rebrá dáme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou, pridáme koreniny, soľ a cesnak a varíme asi hodinu. Po uvarení vyberieme, potrieme BBQ omáčkou a necháme odležať asi 30 minút. 
- 2
Potom rebierka preložíme na plech, znova natrieme omáčkou a pečieme v rúre pri 220 stupňoch asi 20 minút. Na povrchu by sa mali začať vytvárať pripečené škvrny. 
- 3
Popol na zemiaky: Do ohňovzdornej nádoby vložíme seno a zapálime ho. Necháme ho dobre prehorieť. Keď popol vychladne, rozdrvíme ho a použijeme na zemiaky. 
- 4
Zemiaky umyjeme a osušíme. Potrieme olejom a dobre nasolíme. Necháme odležať aspoň 30 minút a potom pečieme pri 165 stupňoch asi 90 minút. Po upečení zemiaky vyberieme a vyváľame v popole. Na záver od prebytočného popola očistíme. 
- 5
Dresing: Kyslú smotanu zmiešame so soľou, s korením, nasekanou vňaťou a rozdrveným cesnakom. Do každého zemiaku vydlabeme malú priehlbinu, do ktorej dáme pripravený dresing z kyslej smotany. Tiež pečené rebierka:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu