Pečené rebierka
Pečené BBQ bravčové rebierka so zemiakom v popole
Autor receptu: redakcia
Postup- Bravčové rebrá dáme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou, pridáme koreniny, soľ a cesnak a varíme asi hodinu. Po uvarení vyberieme, potrieme BBQ omáčkou a necháme odležať asi 30 minút.
- Potom rebierka preložíme na plech, znova natrieme omáčkou a pečieme v rúre pri 220 stupňoch asi 20 minút. Na povrchu by
sa mali začať vytvárať pripečené škvrny.
- Popol na zemiaky: Do ohňovzdornej nádoby vložíme seno a zapálime ho. Necháme ho dobre prehorieť. Keď popol vychladne,
rozdrvíme ho a použijeme na zemiaky.
- Zemiaky umyjeme a osušíme.
Potrieme olejom a dobre nasolíme.
Necháme odležať aspoň 30 minút
a potom pečieme pri 165 stupňoch
asi 90 minút. Po upečení zemiaky
vyberieme a vyváľame v popole.
Na záver od prebytočného popola
očistíme.
- Dresing: Kyslú smotanu zmiešame so soľou, s korením, nasekanou vňaťou a rozdrveným cesnakom. Do každého zemiaku vydlabeme malú priehlbinu, do ktorej dáme pripravený dresing z kyslej smotany.
|