Pečené rebierka

Pečené BBQ bravčové rebierka so zemiakom v popole

Autor receptu: redakcia

5
porcií

Suroviny

Postup

  1. Bravčové rebrá dáme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou, pridáme koreniny, soľ a cesnak a varíme asi hodinu. Po uvarení vyberieme, potrieme BBQ omáčkou a necháme odležať asi 30 minút.
  2. Potom rebierka preložíme na plech, znova natrieme omáčkou a pečieme v rúre pri 220 stupňoch asi 20 minút. Na povrchu by sa mali začať vytvárať pripečené škvrny.
  3. Popol na zemiaky: Do ohňovzdornej nádoby vložíme seno a zapálime ho. Necháme ho dobre prehorieť. Keď popol vychladne, rozdrvíme ho a použijeme na zemiaky.
  4. Zemiaky umyjeme a osušíme. Potrieme olejom a dobre nasolíme. Necháme odležať aspoň 30 minút a potom pečieme pri 165 stupňoch asi 90 minút. Po upečení zemiaky vyberieme a vyváľame v popole. Na záver od prebytočného popola očistíme.
  5. Dresing: Kyslú smotanu zmiešame so soľou, s korením, nasekanou vňaťou a rozdrveným cesnakom. Do každého zemiaku vydlabeme malú priehlbinu, do ktorej dáme pripravený dresing z kyslej smotany.