Mäsové guľky
Pečená ryža s mäsovými guľkami (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Urobiť jedlo v jednom hrnci je rýchle a praktické, čo v dnešnej dobe nie je zanedbateľné. Tak vyskúšajme ryžu s mäsovými guľkami, možno nám zachutí.
4 porcie |
15 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Ryžu nasypeme do misky, pridáme na kocky narezané paradajky, zalejeme vývarom a smotanou, osolíme a premiešame s chilli korením.
- Zapekaciu misu vytrieme olejom a celú ryžovú zmes do nej nalejeme.
- Mleté mäso dáme do misky, pridáme nadrobno narezanú cibuľu a cesnak, nasekanú vňať, čierne korenie a soľ a rukou veľmi dobre premiešame.
- Potom ruky navlhčíme vodou a z mäsovej masy tvarujeme guľôčky s priemerom asi 4 cm.
Guľôčky ukladáme do zapekacej misy na ryžovú zmes.
- Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 180 °C asi 30 minút. Potom odkryjeme a dopečieme, kým nevsiakne všetka tekutina, asi 10-15 minút.