Mäsové guľky

Pečená ryža s mäsovými guľkami (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Urobiť jedlo v jednom hrnci je rýchle a praktické, čo v dnešnej dobe nie je zanedbateľné. Tak vyskúšajme ryžu s mäsovými guľkami, možno nám zachutí.

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ryžu nasypeme do misky, pridáme na kocky narezané paradajky, zalejeme vývarom a smotanou, osolíme a premiešame s chilli korením.
  2. Zapekaciu misu vytrieme olejom a celú ryžovú zmes do nej nalejeme.
  3. Mleté mäso dáme do misky, pridáme nadrobno narezanú cibuľu a cesnak, nasekanú vňať, čierne korenie a soľ a rukou veľmi dobre premiešame.
  4. Potom ruky navlhčíme vodou a z mäsovej masy tvarujeme guľôčky s priemerom asi 4 cm. Guľôčky ukladáme do zapekacej misy na ryžovú zmes.
  5. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 180 °C asi 30 minút. Potom odkryjeme a dopečieme, kým nevsiakne všetka tekutina, asi 10-15 minút.