Pečená bravčová krkovička

Pečená krkovička so zeleninou a s fazuľou

Autor receptu: redakcia

Je šťavnatá, jej príprava je jednoduchá a dá sa urobiť na veľa spôsobov. V našej krkovičke so zeleninou nájdete mrkvu, papriku, ale aj fazuľu.

6
porcií
20 minút
príprava
130 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Krkovičku umyjeme, osušíme a celú potrieme soľou a čerstvo mletým korením. Dáme do pekáča, ktorý sa dá prikryť (ak nemáme pokrievku, použijeme alobal). Podlejeme vývarom a dáme do studenej rúry, zapneme ju na 180 stupňov (pri teplovzdušnej rúre) alebo na 200 stupňov pri hornom/ dolnom ohreve.
  2. Medzitým ošúpeme cibuľu, rozpolíme ju a nakrájame na tenké kolieska. Mrkvu očistíme, ošúpeme a nakrájame na plátky. Papriku očistíme a nakrájame na pásiky.
  3. Sterilizovanú fazuľu z konzervy scedíme, prepláchneme v studenej vode a necháme odkvapkať. Všetku zeleninu aj s fazuľou vložíme do misy, opatrne premiešame a dochutíme soľou, tymianom, korením a mletou paprikou.
  4. Približne po 60 minútach pečenia krkovičky vyberieme pekáč z rúry, mäso z neho vyberieme a do pekáča vložíme zeleninovú zmes. Navrch položíme mäso a prikrytý pekáč vložíme späť do rúry na ďalších 50 až 60 minút. Keď je mäso mäkké, pečieme odkryté ďalších 10 až 15 minút.