Pečená bravčová krkovička
Pečená krkovička so zeleninou a s fazuľou
Autor receptu: redakcia
Je šťavnatá, jej príprava je jednoduchá a dá sa urobiť na veľa spôsobov. V našej krkovičke so zeleninou nájdete mrkvu, papriku, ale aj fazuľu.
6 porcií |
20 minút príprava |
130 minút na 200 °C |
Postup
- Krkovičku umyjeme, osušíme a celú potrieme soľou a čerstvo mletým korením. Dáme do pekáča, ktorý sa dá prikryť
(ak nemáme pokrievku, použijeme alobal). Podlejeme vývarom a dáme do studenej rúry, zapneme ju na 180 stupňov (pri teplovzdušnej rúre) alebo na 200 stupňov pri hornom/ dolnom ohreve.
- Medzitým ošúpeme cibuľu, rozpolíme ju a nakrájame na tenké kolieska. Mrkvu očistíme, ošúpeme a nakrájame na plátky. Papriku očistíme a nakrájame na pásiky.
- Sterilizovanú fazuľu z konzervy scedíme, prepláchneme v studenej vode a necháme odkvapkať. Všetku zeleninu aj s fazuľou vložíme do misy, opatrne premiešame a dochutíme soľou, tymianom, korením
a mletou paprikou.
- Približne po 60 minútach pečenia krkovičky vyberieme pekáč z rúry, mäso z neho vyberieme a do pekáča vložíme zeleninovú zmes. Navrch položíme mäso a prikrytý pekáč vložíme späť do rúry na ďalších 50 až 60 minút. Keď je mäso mäkké, pečieme odkryté ďalších 10 až 15 minút.