Pečená kačka

Pečená kačka s lokšami a červenou kapustou

Autor receptu: avuska

Domáce sú domáce. Sľúbila som im leto s nami a už majú aj jeseň. Teraz nadišiel ich čas. Kruh sa uzavrel.

4
porcie
90 minút
príprava
90 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si uvaríme zemiaky v šupke, necháme vychladnúť.
  2. Kačku umyjeme, posolíme, pridáme rascu, vložíme do remosky a pridáme jablká a cibuľu, podlejeme vodou a necháme piecť.
  3. Na bravčovej masti skaramelizujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú kapustu, podusíme. Pridáme rascu a bobkový list, podlejeme vodou a dusíme domäkka. Hotovú kapustu zahustíme múkou. Dochutíme soľou, octom a cukrom.
  4. Vychladnuté uvarené zemiaky ošúpeme, nastrúhame a pridáme múku, soľ podľa chuti. Z cesta tvarujeme lokše, ktoré pečieme na suchej na panvici z oboch strán, potierame maslom.
  5. Po hodine, hodine a pol je kačka hotová. Podávame s kapustou a lokšami.