Pečená kačica s opekanými zemiakovými knedľami

Michal Pažák
executive chef skupiny Al Dente Group, 30. septembra 2011
Pečená kačica s opekanými zemiakovými knedľami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

1 ks celá
Zemiakové knedle:
500 g, uvarené
100 g
100 g
1 ks
1 PL
 na potieranie




Postup

  1. 1

    Kačicu umyjeme, osušíme a odstránime prebytočné perie. Poriadne nasolíme a posypeme rascou. Časti kačice, kde je silnejší tuk, poprepichujeme, aby tuk počas pečenia mohol vytekať. Kačicu potrieme trochou oleja, umiestnime do pekáča, podlejeme trochou vody, prikryjeme a pečieme pri nižšej teplote do polomäkka. Počas pečenia kačicu podlievame vlastnou šťavou. Potom kačicu odkryjeme a dopečieme dozlatova.

  2. 2

    Knedle: Uvarené zemiaky nastrúhame najemno, pridáme ostatné ingrediencie a vypracujeme cesto. Z cesta si pripravíme buď guľôčky alebo valčeky a varíme v osolenej vode asi 15–20 minút. Po uvarení knedle potrieme trochou oleja.

Diskusia k receptu