Pečená kačica s opekanými zemiakovými knedľami

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Kačicu umyjeme, osušíme a odstránime prebytočné perie. Poriadne nasolíme a posypeme rascou. Časti kačice, kde je silnejší tuk, poprepichujeme, aby tuk počas pečenia mohol vytekať. Kačicu potrieme trochou oleja, umiestnime do pekáča, podlejeme trochou vody, prikryjeme a pečieme pri nižšej teplote do polomäkka. Počas pečenia kačicu podlievame vlastnou šťavou. Potom kačicu odkryjeme a dopečieme dozlatova.
  2. Knedle: Uvarené zemiaky nastrúhame najemno, pridáme ostatné ingrediencie a vypracujeme cesto. Z cesta si pripravíme buď guľôčky alebo valčeky a varíme v osolenej vode asi 15–20 minút. Po uvarení knedle potrieme trochou oleja.