Tofu guľky
Paté guľôčky s hruškovým čatní
Autor receptu: lunter
Paté guľôčky s hruškovým čatní sú spojením jemného tofu, chrumkavých orechov a sviežej sladkokyslej chuti hrušiek.* Ľahký
predkrm či pohostenie, ktoré pôsobí elegantne, no pripravíš ho jednoducho a rýchlo. Originálna kombinácia chutí, ktorá
prekvapí každého pri stole.
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Z Paté de Tofu vytvarujeme malé guľky s priemerom približne 1 cm.
- Orechy nasekáme a v ich zmesi obalíme guľky.
- Pripravíme hruškový čatní: cibuľu a cesnak nasekáme a na lyžičke oleja orestujeme dozlata.
- Pridáme hrušky nakrájané na menšie kocky a lyžicu trstinového cukru, necháme skaramelizovať. Následne pridáme ostatné koreniny a šťavu z citróna.
- Zalejeme vínnym octom, pridáme soľ. Necháme pomaly odparovať, kým čatní nedosiahne požadovanú konzistenciu. Servírujeme s bagetou.