Tofu guľky

Paté guľôčky s hruškovým čatní

Autor receptu: lunter

Paté guľôčky s hruškovým čatní sú spojením jemného tofu, chrumkavých orechov a sviežej sladkokyslej chuti hrušiek.* Ľahký predkrm či pohostenie, ktoré pôsobí elegantne, no pripravíš ho jednoducho a rýchlo. Originálna kombinácia chutí, ktorá prekvapí každého pri stole.

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z Paté de Tofu vytvarujeme malé guľky s priemerom približne 1 cm.
  2. Orechy nasekáme a v ich zmesi obalíme guľky.
  3. Pripravíme hruškový čatní: cibuľu a cesnak nasekáme a na lyžičke oleja orestujeme dozlata.
  4. Pridáme hrušky nakrájané na menšie kocky a lyžicu trstinového cukru, necháme skaramelizovať. Následne pridáme ostatné koreniny a šťavu z citróna.
  5. Zalejeme vínnym octom, pridáme soľ. Necháme pomaly odparovať, kým čatní nedosiahne požadovanú konzistenciu. Servírujeme s bagetou.