Špagetová tekvica v mikrovlnke fotorecept

terakota - fotkaterakota, 1. augusta 2014
Špagetová tekvica v mikrovlnke (fotorecept)
Foto: terakota

Konečne som objavil na trhu špagetovú tekvicu. Vynikajúca bašta z tekvice, kto má rád špagety, tak v trochu inej úprave. Zmes na špagety sa Zobraziť celý popisKonečne som objavil na trhu špagetovú tekvicu. Vynikajúca bašta z tekvice, kto má rád špagety, tak v trochu inej úprave. Zmes na špagety sa dajú rôzne pripravovať, dokonca aj vo vegetariánskej forme.Množstvá surovín neuvádzam, každý si podľa svojho zmes pripravý sám. Ja uvádzam, ako robím zmes na špagety všeobecne.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

 akékoľvek
 (olej)




Postup

  1. 1

    Zmes na špagety môže pripraviť individuálne. Miesto mäsa môžme použiť napr. huby, cuketu, baklažíán a pod.

    Špagetová tekvica v mikrovlnke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na masti si speníme na drobno nakrájanú cibuľku a cesnak, pridáme mäso, osolíme a prudko opražíme až do hneda. Podlievam worčestrovou omáčkou a pridám koreniny "čubricu", podlejem vodou a dusím podľa druhu mäsa cca 15-25 min.

    Špagetová tekvica v mikrovlnke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzi tým rozrežeme tekvicu na dve polovičky, vydlabeme semená a pripravíme na naplnenie. Stopku odrežeme tak, aby vznikla kolmá plocha na postavenie.

    Špagetová tekvica v mikrovlnke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V priebehu dusenia mäsa pridám červenú mletú papriku. Nakoniec pridám na drobno narezané paradajky a povaríme. Na dochutenie môžme pridať trochu kečupu. Ja pridávam do jednej dávky štipľavý kečup.

    Špagetová tekvica v mikrovlnke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zmesou naplníme tekvice a dáme uvariť do mikrovlnky. Doba je individuálna podľa výkonu od 5 do 10 min. Na mojej 800 W stačilo 8 min. Neplníme do plna, lebo pri varení v MW bude zmes vrieť a vytekala by mimo tekvice.

    Špagetová tekvica v mikrovlnke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotové tekvice prizdobíme bazalkou, zelenou petruškou a pod. a podávame na tanieri. Konzumuje sa to priamo z tekvice. Ak máme veľkú tekvice režeme ju na tri časti, pričom stredné koleso uvaríme na tanieri na plocho bez zmesi a potom ju naplníme zmesou. Dobrú ch u ť !!!

    Špagetová tekvica v mikrovlnke (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

polovacka
Tato tekvica je dobra ako priloha - grilovanie masa ( staci tekvicu vycistit/olupat z vonku a zvnutra , narezat na kocky dat do hlinikovej folie , osolit a okorenit , pridat maslo , uzavriet a dat na gril - 30 ninut - vysoka teplota ) pred dopecenim premiesat - respektive pretriast / neotvarat , moze sa podavat s masom ktore sme grilovali/ nahradi zemiaky ( na tento sposob su dobre tekvice : maslova tekvica , spagetova tekvica , tekvica zelena / vzhlad ma ako velka siska z borovice )
jozka2
mam rada spagetovu tekvicu,ja ju peciem v rure.
babidka
Zasnem , @terakota ....toto by ma naozaj nenapadlo . Uz mi ich niekolko konecne dorastlo a tak to skusim .
dandika1
@terakota velmi si ma potesila spagetovych tekvic mam hromadu (len dnes som zobrala 6 ks), len sa chcem spytat ci to nemozem upiest v teplovzdusnej rure, lebo mikrovlnku mame ,len na ohrievanie taku obycajnu recp. som sa potesila VDAKA ked budes tak laskava tak mi daj vedietohladom toho pecenia .Pekny vecer...
terakota
Tepelnú úpravu môžeš použiť akúkoľvek. Robili sme ju minulý rok v alobale a pahrebe ohniska. Iba sa nám trochu porozlievala v obale pri narábaní s ňou v pahrebe. V teplovzdušnej rúre to trochu presuší, ale čas si treba odskúšať. V mikrovlnke to má výhodu, že to pripravujeme priamo na servírovacom tanieri.
Dobrú chuť
salinka
Jej, krásne spracované a navyše podávané v "jedlej" miske:-) Vyskúšam to ale upiecť v rúre.
dvorka
Práve som dojedla špagetovku upravenú podľa Teba s malými zmenami. Plnku som robila s domácou klobásovou zmesou a kopou cibule. Na mikrovlnke mám funkciu Grisp - zapekanie ktorú som použila. Sústa som jedla so strúhaným syrom. Týchto tekvíc sa mi urodilo neúrekom, dík za skvelú možnosť ich využitia.
dandika1
@terakota ospravedlnujem sa za oslovenie v zenskom rode neskoro som si to vsimla tak prepac nebolo to umyselne.Vdaka za recp.pekny vecer...
katka78
Tento recept ma upútal na prvý pohľad! Špagetovú tekvicu som jedla prvý, no zaručene nie poslednýkrát. Je výborná. Plánovala som ju piecť v rúre, ale bála som sa, že to pokazím, tak som spravila podľa teba, v mikrovlnke. Chuťou aj efektom špagetovania som uchvátená. Veľmi pekne ďakujem za (pre mňa) túto novinku. Mäsovú zmes som robila veľmi podobne, ochutila čubricou a navrch ešte balkánsky syr a jarnú cibuľku. Na mojej fotke síce nič moc, ale chuť skvelá! Ešte raz ďakujem!

havino
@terakota , super recept, super nápad, pokrájala som ju na dve menšie polky a dve kolieska, piekla som tekvicu v rúre a podávala aj v nej, aj z vyškrabanej. Po upečení som ju posolila, pofrkala bazalkovým olejom. Som veľmi milo prekvapená chutnosťou, nikdy som nič podobné nejedla, len aby som ju ešte teraz na jesen častejšie natrafila v obchode.












SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia