Zeleninový šalát
Zeleninový šalát

Jednoduchý uhorkovo-paradajkový šalát s cibuľou a balkánskym syrom

danielajemojemeno - fotkadanielajemojemeno, 13. septembra 2023

Tento šalát si môžete dať ako prílohu k mäsku, ale dá sa spapať aj s opečenou bagetkou.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

1 ks veľká
3 ks malá
5 ks kríčkové
100 g
200 g




Postup

  1. 1

    Ošúpanú uhorku postrúhame na strúhadle. Takisto postrúhame aj ošúpanú cibuľu. Paradajky rozkrojíme na polovice a potom nakrájame na plátky.

  2. 2

    Pridáme čierne olivy rozpolené na polovicu. Balkánsky syr nakrájame na kocky.

  3. 3

    Osolíme, okoreníme, pridáme olivový olej a zamiešame. Podľa chuti môžeme pridať aj vínny ocot.

  4. 4

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

chemik
Místo soli a vinného octa se do tohoto typu balkánských salátů velmi hodí hned na začátku použít UME-ocet, běžně dostupný v prodejnách zdravé výživy, který se získá fermentací švestiček v mořské vodě. Zelenina se tím udrží křehká mnohem déle než po osolení.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia