Paradajkový šalát

Paradajkový šalát so syrom burrata

Autor receptu: redakcia

Burrata je taliansky syr z kravského mlieka, ktorý vyzerá ako mozzarella, má však vnútro zo smotany.* Vonkajší obal je pevný, zatiaľ čo vnútro obsahuje smotanu, čo syru dodáva nezvyčajnú jemnú textúru.

4
porcie
25 minút
príprava

Postup

  1. Na jemnom strúhadle nastrúhame citrónovú kôru, potom citrón prekrojíme a vytlačíme z neho šťavu. Cherry paradajky a olivy prekrojíme na polovicu, jarnú cibuľku nakrájame na tenké kolieska. Všetko dáme do misky a ochutíme štipkou citrónovej kôry a šťavy, pokvapkáme olivovým olejom. Dochutíme morskou soľou a čiernym korením.
  2. Bazalkové pesto: Očistený cesnak a píniové oriešky vložíme do mixéra a nasekáme ich na jemné kúsky. Postupne pridáme bazalku s olivovým olejom, všetko spolu dobre rozmixujeme. Nakoniec pridáme nastrúhaný parmezán a dochutíme soľou a čiernym korením.
  3. Na tanier dáme marinované cherry paradajky s olivami a jarnou cibuľkou, pokvapkáme bazalkovým pestom navrch položíme burratu. Pokvapkáme ju olivovým olejom, dochutíme čiernym korením a morskou soľou, dozdobíme bylinkami alebo mikrobylinkami.