Paradajková polievka s fazuľou

Autor receptu: vladokat

Tato talianska paradajkova polievka je uplne ina ako vsetky paradajkove polievky, ake som doteraz vyskusal. Kedze je vonku take sychrave pocasie mal som chut na nieco co zahreje a pohladi zaludok :-)

Postup

  1. Cibulu pokrajam na male kocky a dam ju na rozohriaty olej, chvilku ju tam necham poprazit.
  2. Potom ju zakvapnem balzamikovym octom a necham povarit cca 2 minutky. Pridam poctivy pretlak a zalejem vyvarom a vodou. Pridam fazulku. Ja som mal mladu cize som ju nemusel namacat a rychlo sa aj uvarila. Ak nemate, tak pridajte fazulu maslovu z konzervy.
  3. Cele som to spolu varil cca pol hodku, kym mi zmakla fazula :-) nakoniec som dochutil solou a cerstvo namletym ciernym korenim. Vela soli nedavam lebo polievka sa serviruje s hoblinkami parmezanu ktory je slany sam o sebe :-) Dobru chut :-)