Paprčkový kotlíkový guláš
Tibor Samaranský
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 18. apríla 2013
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 18. apríla 2013
Foto: Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Očistené paprčky dáme variť do studenej vody, pridáme koreňovú zeleninu, trošku soli a korenie, jednu celú cibuľu a pol strúčika cesnaku. Pomaličky privedieme do varu a na slabom plameni pri teplote 95 °C varíme 4–5 hodín. Paprčky vyberieme z vývaru a zbavíme všetkých kostí.- 2
Na oleji speníme cibuľu dozlatista, pridáme mletú papriku, premiešame, vložíme obraté mäso z paprčiek, čili papričky a podlejeme vývarom, ktorý zostal z varenia paprčiek. Dusíme na miernom ohni ešte asi 40 minút a nakoniec dochutíme cesnakom, soľou a korením. Prevaríme a odstavíme.- 3
Do odstaveného gulášu nakoniec dáme majorán, ktorý rozotrieme medzi dlaňami. Guláš ešte premiešame. Podávame s čerstvým chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/vysmazane-bravcove-paprcky/5932...