Paprčkový kotlíkový guláš
Autor receptu: redakcia
Postup
Očistené paprčky dáme variť do studenej vody, pridáme koreňovú zeleninu, trošku soli a korenie, jednu celú cibuľu a pol strúčika cesnaku. Pomaličky privedieme do varu a na slabom plameni pri teplote 95 °C varíme 4–5 hodín. Paprčky vyberieme z vývaru a zbavíme všetkých kostí.
Na oleji speníme cibuľu dozlatista, pridáme mletú papriku, premiešame, vložíme obraté mäso z paprčiek, čili papričky a podlejeme vývarom, ktorý zostal z varenia paprčiek. Dusíme na miernom ohni ešte asi 40 minút a nakoniec dochutíme cesnakom, soľou a korením. Prevaríme a odstavíme.
Do odstaveného gulášu nakoniec dáme majorán, ktorý rozotrieme medzi dlaňami. Guláš ešte premiešame. Podávame s čerstvým chlebom.
|