Vysmážané bravčové paprčky

verka1 - fotkaverka1, 21. marca 2010

asi nezdravé, ale výborné

2-3
porcie
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

3  ks




Postup

  1. 1

    Bravčové paprčky, prerezané na polovice, do mäkka uvaríme, ako na huspeninu, so všetkymi prísadami.

  2. 2

    vyberieme z vody, necháme vychladnúť. Obalíme v trojobale a vysmažíme vo friťáku.

  3. 3

    príloha, zemiaková kaša Z vody urobím hociakú polievku alebo urobím šunku v aspiku, len nie je takú číra.

Diskusia k receptu

frezia68
U nás asi nepoužívaný recept,ale už som jedla perkelt z paprčiek a bol výborný.Recept ukladám...:-))
sjuz
Teda - v mraziaku mám paprče, a už dva týždne premýšľam, čo s nimi....:)
Už viem:)!
verka1
Dievky moje, ale vyberte tie veľké kosti, to som zabudla. Čím viac vyberiete, tým sa to bude lepšie jesť.
dzanis
Ja som jedla v Španielsku grilované paprčky - tiež veľká dobrota :-) spôsob prípravy je ten istý, ale namiesto trojobalu sa paprčky šupnú buď na gril alebo do trúby, aby chytili peknú kôrku :-) je to naozaj vynikajúce, odporúčam vyskúšať
verka1
dzanis, to musí byť tiež dobré a asi aj zdravšie. Vyskúšame v grilovacej sezone, dík
bozulka
Moje zamilované paprčky,ale bohužial z celej rodiny iba moje.Asi budem niekedy sobec a uvarím len pre seba.Škoda,že manžel už nechodí na služobky.
verka1
len si uvar a uvidíš, ako bude hádzať očkom po tých horúcich chutných paprčkách.
sjuz
Tak včear večer som dostala takú chuť na paprče, že hneď som ich rozmrazila, varila v tlakovom, a šupla na pekáč - okorenila grilovacím korením s cesnakom, a nedočkavo hľadela do rúry :)
Potom som si už len prsty oblizovala pri telke a celú paprču som zjedla sama :)) - taká chrumkavá kožtička....mňam!
verka1
Ahoj sjuz, teším sa, že som ti dala typ, ale skús aj tie v trojobale a keď sa ti zdajú napité olejom, tak ich ponor na sekundu do viacej vody.
Dobrú chuť!
sracz
Bomba nápad, bomba recept, veľmi pekne ďakujem. Práve som urobil a zjedol vsl. kočoninu v Iowe, paprčky už nemám, ale kvôli tomuto receptu, verka1, ich zoženiem, hoci aj spod mrakov. Na oplátku jedna rada (odskúšaná, odvarená, odšmakovaná a schválená na dlhodobé používanie): umyté, opálené, oholené a rozpolené paprčky vlož po 30´do variaceho sa hovädzieho guľáša a nechaj ich tam variť, až z nich vypadávajú kosti. Guľáš dostane novú lahodnejšiu chuť a paprčky s čerstvým chrenom, horčicou, jemne osolené a opeprené s domácim chlebíkom = nezabudnuteľná pochúťka! Moja krajšia polovička drží snáď všetky diéty, ale na paprčky z guľáša som ju dostal už aj o 02,00 A.M. (po polnoci) a bol som za to dokonca prémiovo vybozkávaný. Bars fajne, dobrú chuť!
verka1
Ahoj do ďaleka. Som rada, že Ťa môj recepis zaujal. Môj ocko bol východniar, takže huspenina u nás frčala a ja som pomáhala vykosťovať paprčky, lebo iné sme nedávali. A pamatám ako dnes, že len cuckanie kostičiek nestačilo. Keď sa nepozeral, uchmatla som kus kožky alebo som odkosťovala priamo v ústach do bruška. Ale nikdy ho nenapadlo uvariť paprčky len tak, prápadne v gulášiku, čo ozaj môže byť super. Paprčky = huspenina, tak to bolo v mojej prvej rodinke. Ked som si založila rodinu ja, tak už sa aj trochu experimentovalo. No a výsledok je uvedený hore. Čau, Viera
pivonka
Verka, pozrela som si tvoj profil a tento zvláštny recept mi jednoducho unikol. Presne, ako píšeš, paprčky som si vždy spájala len s huspeninou. Určite vyskúšam, ale až v zime. Máš tu kopec dobrých a zaujímavých receptov. Budem skúšať, najskôr asi zapekané šampiňóny s pavučinkou.
verka1
Milá Pivonka, som rada, že a ti moje recepty páčia. Len málo pridávam, lebo ma vždy niekto predbehne. a rozhodla som sa, že budem dávať ozaj len také recetpy, ktoré sú niečim zvláštne. Škoda, že vobec neviem, či tento recept už niekto vyskúšal. Ale ty môžeš paprčky aj teraz urobiť a z vody nejakú polievku. Tak do toho a držím palce.
bozulka
Milá @verka1 , prišiel čas na tvoje paprčky.Našla som 3ks v mrazáku,uvarila,urobila trošku huspeniny / ochladilo sa tak som to využila/ a dve som si vysmažila.Nič k tomu,lebo všetko by mi zničilo tú chuť.Keby ma niekto videl tak neviem čo by si pomyslel o mojej kultúre stolovania.Väčšie kosti som vybrala a bolo to úžasné.Ďakujem ti za veľký pôžitok lebo toto by ma nikdy nenapadlo.
tetuska
môže to byť zaujímavé, veľa mäska na tom nie je, ale ako chuťovka...
gittka
aj tak sú najlepšie zalepené pršteky zo štavičky,ktorá steká po rukách,ked nedočkavo mlaskáme po takej dobrote
evanaaa
No, tuším ste aj mňa na to dostali. Paprčky mali, ale som si pomyslela, že huspeninu nerobím, načo sú mi, ale teraz ano, najmä keď obsahujú aj ydraviu prospešné látky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia