Mäsové guľky
Pappardelle s tekvicou a mäsovými guľkami na víne
Autor receptu: redakcia
Postup- Mleté mäso, vajce, soľ, majorán, mletú červenú
papriku, mleté čierne korenie a na kocky nakrájanú cibuľu vymiešame. Vytvoríme malé
mäsové guľky a necháme ich odležať pri izbovej teplote.
- Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak a tekvicu pokrájanú na kocky,
podlejeme vodou a uvaríme do mäkka. Zlejeme prebytočnú vodu, pridáme smotanu,
mleté biele korenie a zmixujeme na hladké pyré.
Nakoniec vmiešame maslo.
- Na veľkú panvicu nalejeme olivový olej,
prudko opečieme mäsové guľky a cesnak.
Posypeme cukrom, chvíľu necháme ešte
opiecť a zalejeme vínom. Keď sa víno zredukuje na polovicu, pridáme omáčku demi glace a necháme prevrieť.
- Cestoviny uvaríme vo väčšom množstve
osolenej vody. Scedíme a zmiešame s tekvicovým pyré. Na cestoviny servírujeme mäsové guľky s vínovou
omáčkou a podávame.
|