Mäsové guľky

Pappardelle s tekvicou a mäsovými guľkami na víne

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Postup

  1. Mleté mäso, vajce, soľ, majorán, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a na kocky nakrájanú cibuľu vymiešame. Vytvoríme malé mäsové guľky a necháme ich odležať pri izbovej teplote.
  2. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak a tekvicu pokrájanú na kocky, podlejeme vodou a uvaríme do mäkka. Zlejeme prebytočnú vodu, pridáme smotanu, mleté biele korenie a zmixujeme na hladké pyré. Nakoniec vmiešame maslo.
  3. Na veľkú panvicu nalejeme olivový olej, prudko opečieme mäsové guľky a cesnak. Posypeme cukrom, chvíľu necháme ešte opiecť a zalejeme vínom. Keď sa víno zredukuje na polovicu, pridáme omáčku demi glace a necháme prevrieť.
  4. Cestoviny uvaríme vo väčšom množstve osolenej vody. Scedíme a zmiešame s tekvicovým pyré. Na cestoviny servírujeme mäsové guľky s vínovou omáčkou a podávame.